Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρύγος στη Βουργουνδία έδωσε τη νίκη για την καλύτερη φωτογραφία

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε για δεύτερη συνεχή φορά το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα του του από τον τρύγο στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος, είχε κερδίσει το βραβείο και το 2023 για την όμορφα καδραρισμένη φωτογραφία του που έδειχνε με μια κοπέλα να αδειάζει ένα βαρέλι στη Βουργουνδία.

Τώρα υπερασπίστηκε με επιτυχία το στέμμα του χάρη σε μια αεροφωτογραφία του τρύγου στο Volnay, που βρίσκεται στην περιοχή Côte de Beaune της Βουργουνδίας.

Η φωτογραφία του Gaudillère επιδεικνύει μια έξυπνη χρήση του φυσικού φωτός για να αποτυπώσει όλους τους βασικούς συντελεστές του τρύγου, τους σταφυλοσυλλέκτες, το άλογο και το τρακτέρ – παρέχοντας ενδιαφέρουσες σκιές στο μονοπάτι.

Η λήψη κέρδισε την υποκατηγορία «Places» στο πλαίσιο του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year, το οποίο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year.

Η φωτογραφία του Gaudillère συγκρίθηκε στη συνέχεια με τους νικητές των υποκατηγοριών «People» και «Produce» και κρίθηκε ως η καλύτερη συνολικά.

Ο Γάλλος φωτογράφος Jonathan Thevenet κέρδισε την υποκατηγορία «People» για την εικόνα μιας οικογένειας που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της συγκομιδής στο κτήμα Aegerter στη Βουργουνδία.

Ήταν μια καθαρή νίκη για τους Γάλλους, καθώς ο συμπατριώτης τους Guenhaël Kessler κατέκτησε την υποκατηγορία «Produce» για τη φωτογραφία του «Στη δεξαμενή κατά την αλκοολική ζύμωση».

Η εικόνα περιγράφηκε ως «ένα σχεδόν αφηρημένο κοντινό πλάνο των ζωηρών χρωμάτων της ζύμωσης», το οποίο τραβήχτηκε για τον διάσημο οινολόγο Xavier Vignon στην κοιλάδα του Ροδανιού.

Η δημοσιογράφος για το κρασί Joanna Simon, μία από τους κριτές, δήλωσε: «Η ποιότητα των εικόνων συνολικά ήταν εξαιρετική και μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις νικητές των κατηγοριών αναδεικνύουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό του τρύγου και την ομορφιά και το χρώμα της οινοποίησης.

«Οι δύο φωτογραφίες αμπελώνων δείχνουν και οι δύο τον τρύγο εν δράσει και όμως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές,  με διαφορετικούς ανθρώπους, μέρη και ώρες της ημέρας που αποτυπώνονται από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Ο καλλιτεχνικός συντάκτης του Decanter, Patrick Grabham, συμμετείχε επίσης στην κριτική επιτροπή, μαζί με τη Sophia Longhi και την Errazuriz Pepa Chadwick.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο Mall Galleries του Λονδίνου το βράδυ της Τρίτης, τα οποία ανακοίνωσε ο διάσημος σεφ Andi Oliver.

Μια έκθεση όλων των νικητών και των υποψήφιων φωτογραφιών θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στο Mall Galleries, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Trafalgar στο The Mall, ενώ υπάρχει και μια διαδικτυακή γκαλερί.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Diageo, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αποκαλύπτει τις πέντε γεύσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι - Umami,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια νέα οινική παράδοση αρχίζει να δημιουργείται στη Μεσσηνία! Το Messinia Terroirs Wine Festival, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο, γίνεται...

REPORTS

Μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ένταξης, ελέγχου και επιθεώρησης, από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης CERTIFYBIO LTD, το Μικρό–Οινοποιείο Ακριώτου διαθέτει...

REPORTS

H παγκόσμια αγορά αλκοολούχων ποτών αναμένεται να αρχίσει να ανακάμπτει το 2025, σύμφωνα με νέα δεδομένα και προβλέψεις της IWSR, με τρεις αγορές να...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο μεγιστάνας του τύπου, δισεκατομμυριούχος Ρούμπερτ Μέρντοχ, βάζει στα σχέδια του να κάνει τα κρασιά του κτήματος Moraga στο Bel Air - τον μοναδικό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Drink Pink είναι η μοναδική, και καθιερωμένη εδώ και 12 χρόνια, έκθεση της Αθήνας αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατηγορία των ροζέ κρασιών. Φέτος, με...

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...