Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τριπλή διάκριση για το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο στα 35α Mundus Vini Awards

Με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο έφυγε από τα 35α διεθνή βραβεία Mundus Vini Awards το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ποιότητα που διακρίνει τα κρασιά του.

DCIM109MEDIADJI_0065.JPG

Συγκεκριμένα οι ετικέτες που απέσπασαν τις χρυσές διακρίσεις ήταν το λευκό Cuvee III εσοδείας 2023 και το Mega Spileo Ασύρτικο εσοδείας 2022, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Mega Spileo Vidiano – Aidani 2022.

To Cuvee III White είναι ένα λευκό ξηρό κρασί ΠΓΕ που αποτελείται από 60% Μαλαγουζιά, 20% Ασύρτικο και 20% Chardonnay και η παρασκευή του προβλέπει την ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Η ζύμωση της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου πραγματοποιείται σε μικρές δεξαμενές, και τα σταφύλια παραμένουν με τις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες, ενώ το Chardonnay ζυμώνει, κυρίως, σε βαρέλια 225 λίτρων και ωριμάζει για 6 με 7 μήνες. Η γεύση του χαρακτηρίζεται από την δροσερή του οξύτητα και φρουτένιες γεύσεις.

Το Mega Spileo Ασύρτικο είναι ένα λευκό κρασί από 80% Ασύρτικο και 20% Λαγόρθι, το οποίο παραμένει με τις οινολάσπες για 6-7 μήνες και ωριμάζει σε βαρέλια 300 λίτρων. Είναι πλούσιο με αρώματα άγουρων φρούτων, όπως ροδάκινο και lime, ενώ γευστικά διακρίνεται από την οξύτητα του, που το διατηρεί φρέσκο στο στόμα.

Το Μέγα Σπήλαιο Βιδιανό – Αηδανί, αποτελείται από 85% Βιδιανό και 15% Αηδάνι. Η διαδικασία παραγωγής του περιλαμβάνει ολιγόωρη προζυμωτική εκχύλιση των στέμφυλων με το γλεύκος, στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες και αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έπειτα, ακολουθεί ωρίμανση για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε δρύινα βαρέλια με τις λεπτές οινολάσπες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων.

Tην είδηση για την νέα του βράβευση κοινοποίησε το οινοποιείο μέσω ανακοίνωσης του στα social media.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση στα ποτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου, προκαλεί ανησυχία στους οινοπαραγωγούς. Η κατάργηση...

REPORTS

Με την κλιματική αλλαγή, ο Γάλλος αγρομετεωρολόγος Serge Zaka εκτιμά ότι θα αλλάξει η περιοχή κατανομής των μεσογειακών αμπελώνων. Ο οινολόγος Matthieu Dubernet πιστεύει...

REPORTS

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε μια μεγάλη αλλαγή στις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν ανά περιοχή και κυρίως αφορούν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί 1,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

REPORTS

Αποκαλυπτική της ταχύτητας με την οποία βρίσκει τα πατήματά του, το μέχρι πρότινος παραμελημένο, τσίπουρο, ήταν έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή...

REPORTS

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην αγορά τα πρώτα κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, που παράγονται στο νέο βαρυτικό...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...