Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρεις ημέρες γεμάτες Κρητικό Κρασί στις 18-20 Φεβρουαρίου στην Έκθεση «ΟιΝοτικά»

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 15η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Το κοινό θα είναι σε θέση να δοκιμάσει κρασιά από 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, από νέες και παλιές εσοδείες Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete έχει ετοιμάσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση και αναδεικνύουν όχι μόνο το κρασί, αλλά και το κρητικό τυρί, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Εισιτήρια θα βρείτε ΕΔΩ: https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/oinotikaher23/

Στην έκθεση θα λειτουργεί και οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου οι φιάλες θα πωλούνται σε συμβολική τιμή και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

14:00 – 15:00 | Masterclass “New Entries – Νέες αφίξεις”

Θέλετε να δοκιμάσετε όλα τα νέα κρασιά που κυκλοφορούν φέτος στην Κρήτη; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET έχει συλλέξει για εσάς τις νέες κυκλοφορίες από όλα τα οινοποιεία, τις οποίες θα τις δοκιμάσει μαζί σας παρουσιάζοντάς σας κάθε λεπτομέρεια. Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε συγκεντρωτικά όλες τις πρώτες κυκλοφορίες για το 2023!

Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”).

Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

18:00 – 19:30 | Masterclass “Crete by the glass”  για επαγγελματίες HORECA

Ψάχνετε κρασιά για τη λίστα σας στο ποτήρι; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET σε αυτό το masterclass παρουσιάζει ομαδοποιημένα  κρασιά ανά γευστικές  κατηγορίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες HORECA να δοκιμάσουν κρασιά που μπορούν να συμπεριλάβουν στην καλοκαιρινή τους λίστα.

Είσοδος: 3€ (Το ποσό αυτό θα διατεθεί εξολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”).

Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

19:00 – 21:00 | Masterclass «Κρήτη: το τυρί και το κρασί στα καλύτερά τους!»

Ο οινογράφος και καθηγητής οινοχοΐας Σίμος Γεωργόπουλος αναλύει τα βασικά τυριά και κρασιά της Κρήτης και ξεδιαλύνει τους μύθους γύρω από τον συνδυασμό τους. Επίσης, παρουσιάζει ιδανικές αρμονίες για τα σπουδαιότερα Κρητικά τυριά και προτείνει εξαιρετικά πλατό για κάθε στυλ και είδος κρασιού.

Θα έχετε μία μοναδική γευστική εμπειρία να δοκιμάσετε Κρητικά τυριά με κρητικές ποικιλίες κρασιών.

Είσοδος 15€

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...