Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Wines of Crete συζητά για την μετά covid-19 εποχή

Το κρασί ως προϊόν που αφορά τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση αλλά και τον τουρισμό καλείται να αξιοποιηθεί όλο και πιο πολύ ως όχημα ανάπτυξης του τόπου.

Παρόλο που οι καιροί είναι για όλους δύσκολοι και έχει επηρεαστεί τόσο ο αμπελοοινικός κλάδος από την κατάσταση με την πανδημία, μια τάση αισιοδοξίας δείχνουν οι προσπάθειες ενώσεων και επιτροπών, ανάμεσά τους το Wines of Crete, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συζητήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η προσπάθεια που γίνεται, έχει σκοπό να βρει τον κλάδο της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα της COVID-19 εποχής.

Αυτό το διάστημα, γίνονται διεργασίες και προκαταρκτικές συζητήσεις για την δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής στον οινοτουρισμό και συντονισμένων ενεργειών για την υποδομή και την προώθηση  του, μέσα από την Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, στην οποία συμμετέχει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης δυναμικά.

Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, είναι αυτό τον καιρό, σε συζητήσεις μεταξύ του Οινικού κλάδου, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κρασί αντιμετωπίζεται ως όχημα ανάπτυξης καθώς διατρέχει τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό.  Η νησιωτικότητα, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπογραμμιστούν και να αναπτυχθούν μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, στρατηγικό σχεδιασμό και κοινό Branding.

Το Wines of Crete συνεχίζει να είναι παρόν σε κάθε πρωτοβουλία που έχει σκοπό την ανάδειξη του ποιοτικού κρητικού κρασιού μέσα από το εθνικό χαρτοφυλάκιο γαστρονομίας και την προώθηση της οινογαστρονομίας της Κρήτης.

Πηγή Wines of Crete

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Στη σκιά της μακραίωνης οινικής ιστορίας και των ορεινών αμπελώνων, εκεί όπου ο ήλιος και το θαλασσινό αγέρι σμίγουν στις πεζούλες ξερολιθιάς, γεννήθηκαν τα...

REPORTS

Υπέρ του μέτρου εκριζώσεων αμπελώνων τάσσεται η ισπανική βιομηχανία οίνου, υπό την προϋπόθεση να μην ανοίγουν τον δρόμο σε κάποιους για νέες φυτεύσεις, όπως...

REPORTS

Αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημειώνει η Οινοποιία Μαλαματίνα το 2023, επεκτείνοντας στρατηγικά τις δραστηριότητές της και...

REPORTS

Σε διαρκή κρίση βρίσκεται η ξακουστή οινοπαραγωγική περιοχή Douro στην Πορτογαλία που φημίζεται για τα πολυτελή κρασιά Port, με την μειωμένη ζήτηση για τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...