Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το vintage Almaviva κυκλοφόρησε στη La Place για την 25η επέτειο του

Η κορυφαία μάρκα κρασιού της Χιλής Almaviva κυκλοφόρησε τον τρύγο του 2020, που συνάδει με την 25η επέτειο από την εμφιάλωσή του στη La Place de Bordeaux, με τους κριτικούς να λένε ότι είναι «ήδη νόστιμο», αλλά είναι πιθανόν να βελτιωθεί περισσότερο με τον χρόνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κυκλοφορία, η οποία έρχεται ως μέρος της φθινοπωρινής καμπάνιας La Place de Bordeaux, βλέπει το vintage του 2020 να κυκλοφορεί στα 116 € ανά μπουκάλι ex-négociant, αύξηση 10,5% σε σχέση με την τιμή ανοίγματος του 2019 (105 €), σύμφωνα με τη Liv-ex. Προσφέρεται επίσης από το διεθνές εμπόριο για £ 1.440 ανά 12×75, σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή αγοράς του vintage 2018, η οποία φέρει παρόμοια βαθμολογία κριτικής.

Επιπλέον, το κρασί έχει βαθμολογία 96 βαθμών από τον Luis Gutiérrez του The Wine Advocate, ο οποίος σημείωσε ότι το 2020 έχει «παρόμοια αρωματική ένταση» με το 2019, φέρνοντας στην μύτη μια «ξεκάθαρη νότα από ψητές πιπεριές» και παρόλο που είναι πιο τανικό, το συγκεκριμένο κρασί έχει περισσότερη ένταση από το ισχυρό vintage του 2017.

Η σοδειά του 2020 ήταν εξαιρετικά ξηρή, με 75% λιγότερες βροχοπτώσεις από το συνηθισμένο μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα νωρίτερη συγκομιδή και παρόλο που η συγκομιδή της Carmenère συγκομίστηκε σχεδόν πέντε εβδομάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Εν τω μεταξύ, ο James Suckling του απένειμε 98 πόντους, περιγράφοντάς το ως «Ηδονικό και κολακευτικό στον ουρανίσκο», ένα μεσαίο έως γεμάτο σώμα Almaviva «με εύπλαστες, μεταξένιες τανίνες και πληθώρα μαύρων και μπλε φρούτων, που προσφέρει πολλή γοητεία τώρα ” αν και σημειώνοντας ότι θα ήταν “καλύτερα από το 2024”.

Το 2020 Almaviva είναι ένα μείγμα από 68% Cabernet Sauvignon, 24% Carmenère (από την Peumo), 6% Cabernet Franc και 2% Petit Verdot, χωρίς Merlot αυτή τη φορά.

«Η διαδικασία ήταν όσο το δυνατόν πιο προσεκτική, χωρίς να χρησιμοποιηθούν βόμβες, έγινε χειροκίνητη και οπτική διαλογή των σταφυλιών, συμπίεση σε μικρά κάθετα πατητήρια και παλαίωση 20 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 73% από αυτά καινούργια και τα υπόλοιπα δεύτερη χρήση». σημείωσε ο Gutiérrez. «Το κρασί έφτασε σε καλή ωρίμανση με 14,9% αλκοόλ. Εξακολουθεί να δείχνει λίγο το αποτέλεσμα του élevage, με άφθονες νότες γλυκών μπαχαρικών, μια κρεμώδη πινελιά και λίγο καπνό.»

Το δεύτερο κρασί Epu της Almaviva, που προέρχεται από το ίδιο terroir και αμπελώνα στο Puente Alto, αλλά από νεότερα αμπέλια που συγκομίζονται νωρίτερα για να διατηρηθεί η οξύτητα και τα φρούτα, κυκλοφόρησε επίσης, είναι η δεύτερη έξοδος στη La Place.

Το οινοποιείο, το οποίο γιορτάζει φέτος την 25η επέτειό του, ιδρύθηκε το 1997 όταν οι ιστορικές οινοπαραγωγικές οικογένειες του Baron Philippe de Rothschild και του Concha Y Toro ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό γαλλο-χιλιανό premium κρασί.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

REPORTS

Τα μυστικά μονοπάτια των οίνων και των αποσταγμάτων, που εξίταραν τα όνειρά του από μικρό παιδί, βλέποντας τον πατέρα του να αποστάζει τσίπουρο, στο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.