Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Thessaloniki Wine Show 2023 έρχεται στις 2-3 Απριλίου

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και μάς προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού.

Την Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO και ώρες: 12:00-20:00
Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) της HELEXPO συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στη βιομηχανία του κρασιού.

Ένα  μοναδικό show που έρχεται φέτος με πολύ περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2023 πρωταγωνιστούν:

  • Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμαπελώνα.
  • Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
  • Alternative Wine Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται επιλεγμένα, Ήπιας ή Μηδενικής ΠαρέμβασηςΒιοδυναμικά, Βιολογικά και Vegan κρασιά από όλη την Ελλάδα που επιμελείται και παρουσιάζει δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης  με τους  συνεργάτες τους.

Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και για την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Best Of Aris Sklavenitis

Τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022. Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και  Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα 20 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο το 2022.

Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα bar (Pelosof, U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.
Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες
Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW 2023 θα είναι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

Γενική είσοδος:

viva.gr | Προπώληση 10€, φοιτητικό 7€ (https://www.viva.gr/tickets/happenings/tagfest/thessaloniki-wine-show-2023/)

Διήμερο 18€ από το viva.gr

Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στροφή σε ποιοτικότερες και διαφοροποιημένες οινοποιήσεις κάνει ο συνεταιρισμός Σαντορίνης, Santo Wines. Αξιοποιώντας την ΠΟΠ ποικιλία της Σαντορίνης το Ασύρτικο, ο συνεταιρισμός οινοποιεί για...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα πρωτότυπο κάλεσμα στο οινόφιλο κοινό απευθύνει η Οινοποιία Ελασσόνας Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας με την εκδήλωση «Ψηφίζουμε Κρασί», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του...

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tα πάντα όλα γύρω από το κρασί θα περιλαμβάνει το γεμάτο από ξεναγήσεις και masterclass Σαββατοκύριακο στις 27-28 Μαΐου στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη με...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.