Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Mount Pisgah αποτελεί την νέα πολλά υποσχόμενη AVA του Όρεγκον

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκρίνει τη νέα αμερικανική αμπελουργική περιοχή στη νότια κοιλάδα Willamette, ένα προνομιακό σημείο για το Pinot Noir που φυτεύεται σε ηφαιστειακά εδάφη.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

To Όρεγκον έχει μια νέα ονομασία κρασιού. Το Γραφείο Φορολογίας και Εμπορίου Αλκοόλ και Καπνού των ΗΠΑ (TTB) ενέκρινε την αμερικανική αμπελουργική περιοχή Mount Pisgah (AVA) στις 3 Ιουνίου και ο χαρακτηρισμός τέθηκε σε ισχύ στις 5 Ιουλίου. Η έγκριση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό ονομασιών στην Πολιτεία Beaver σε 23.

Mount Pisgah, Polk County, Oregon είναι το επίσημο πλήρες όνομα της AVA, που αποτελεί την δεύτερη πιο νότια υποονομασία στην κοιλάδα Willamette, δίπλα στο Lower Long Tom, το οποίο εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2021. Το Mount Pisgah βρίσκεται νοτιοδυτικά του Eola-Amity Hills και του Salem , την πρωτεύουσα του κράτους. (Το μακρύ όνομα προορίζεται για την αποφυγή σύγχυσης με ένα άλλο όρος Pisgah σε διαφορετική κομητεία.)

Συμπληρωματικά, περιλαμβάνοντας 5.530 στρέμματα, το όρος Pisgah είναι η δεύτερη μικρότερη AVA στην κοιλάδα Willamette, αλλά με 584 στρέμματα αμπέλια, είναι ένα από τα πιο πυκνοφυτεμένα. Η περιοχή περιλαμβάνει τρία υπάρχοντα οινοποιεία και 10 αμπελώνες, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά αναγνωρισμένου Freedom Hill, στο οποίο εμφιαλώνεται ως κρασί μονού αμπελώνα από τους Ken Wright, Patricia Green, St. Innocent και άλλα οινοποιεία.

Ο Brad Ford της Illahe Vineyards and Winery υπέβαλε αίτηση στο TTB για την ονομασία πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, σημειώνοντας ότι έχει ένα ξεχωριστό κλίμα, που θερμαίνεται από τον ποταμό Willamette και δροσίζεται από τους ανέμους του διαδρόμου Van Duzer και τη σκιά της βροχής του κοντινού βουνού Laurel. Το όρος Pisgah σχηματίστηκε πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια ως ηφαίστειο στον πυθμένα μιας εσωτερικής θάλασσας και έχει ρηχά εδάφη που είναι πλούσια σε θαλάσσια ιζήματα.

Το Pinot Noir, το Pinot Gris και το Chardonnay είναι τα πιο ευρέως φυτευμένα σταφύλια στην περιοχή. «Η αναγνώριση του Mount Pisgah, Polk County, δείχνει ξανά πώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εκτιμούμε νέες περιοχές αμπελουργικής διάκρισης στο Όρεγκον», δήλωσε ο Tom Danowski, πρόεδρος του Oregon Wine Board.

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οδηγίες για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που διέπει τους διήμερους αποσταγματοποιούς εξέδωσε η ΑΑΔΕ σε συνέχεια της θεσμικής παρέμβασης που ψηφίστηκε στη Βουλή...

REPORTS

Συμπαρασύροντας την παράδοση έξι γενεών στην αμπελουργία και το κρασί, ο 33χρονος σήμερα Μιχάλης Αθανασίου, ξεκίνησε το δικό του φερώνυμο οινοποιείο το 2007, όντας...

REPORTS

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας...

REPORTS

Με φρέσκιες και γήινες μυρωδιές, το Sauvignon Blanc διακρίνεται ανάμεσα στις λευκές ποικιλίες κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με προέλευση από την κοιλάδα του Λίγηρα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.