Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Master of Wine Symposium θα διεξαχθεί στη Γερμανία το 2023

Το 10ο διεθνές Master of Wine Symposium θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το 2023, μετά την ακύρωση της εκδήλωσης στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.

Ανοιχτό για όλους για παρακολούθηση, το συμπόσιο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023 και θα φιλοξενηθεί από το Deutsches Weininstitut (DWI), την πόλη του Βισμπάντεν και το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης.

Το DWI θα συνεργαστεί με τις 13 αμπελουργικές περιοχές και το Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) για να καλωσορίσει επισκέπτες στη χώρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών.

Η Monika Reule, διευθύνουσα σύμβουλος του DWI, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους διεθνείς καλεσμένους του IMW στη Γερμανία και τους παρουσιάζουμε τον μοναδικό χαρακτήρα, την ποιότητα και την ποικιλία των γερμανικών κρασιών, καθώς έτσι αναδεικνύεται και η ομορφιά των αμπελουργικών περιοχών της χώρας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι: «Οι επισκέπτες θα ζήσουν τα θεαματικά terroirs και τα τουριστικά σημεία της Γερμανίας και θα παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τη δυναμική πρόοδο στην οινοποιία της Γερμανίας, η οποία καθιστά τη χώρα μας μία από τις πιο προηγμένες».

Οι 10 Masters of Wine που ζουν στη Γερμανία υποστήριξαν την προσφορά για την εκδήλωση του 2023 και θα ξεκινήσει μια ευρύτερη βασική ομάδα MW, με επικεφαλής τον Caro Maurer MW, για να βοηθήσει να γίνει το συμπόσιο της εκδήλωσης παγκόσμιας κλάσης.

Το συμπόσιο του IMW πραγματοποιείται συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια, με το προηγούμενο να έχει πραγματοποιηθεί στην Ισπανία το 2018. Ωστόσο, το συμπόσιο του 2022, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο Neil Hadley, πρόεδρος του IMW, είπε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος, που επικρότησα αυτή τη φανταστική επιλογή Ευρωπαίου οικοδεσπότη για το επόμενο συμπόσιο του IMW. Πιστεύω απόλυτα ότι αυτό το πιο σεβαστό οινικό έθνος, με όλη του την ιστορία και τα υπέροχα εκλεκτά κρασιά του, θα είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα συμπόσιο παγκόσμιας κλάσης, που θα εξετάζει τα κύρια ζητήματα και τις τάσεις του παγκόσμιου εμπορίου κρασιού το 2023».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...