Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Château Siran αναβιώνει την παράδοση της καλλιτεχνικής ετικέτας

Η Γαλλοχιλιανή καλλιτέχνης Federica Matta ανανεώνει τη σειρά καλλιτεχνών του Margaux Estate στο Μπορντό για το vintage του 2020, ακολουθώντας τις πινελιές των ζωγράφων Joan Miró και Zao Wou-Ki, ακόμη και του σχεδιαστή Paco Rabanne.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρχικά, το Château Siran του Μπορντό αποκάλυψε τη νέα του ετικέτα καλλιτέχνη για το vintage του 2020, που δημιουργήθηκε από τη Γαλλο-χιλιανή ζωγράφο και γλύπτρια Federica Matta. Σηματοδοτεί την επιστροφή στις ετικέτες καλλιτεχνών του κτήματος, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1980 αλλά διακόπηκε μετά το 2004.

«Κάθε εικονογραφημένη ετικέτα αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό γεγονός της χρονιάς. Το 2020 σημαδεύτηκε από τον COVID και τους πολλούς περιορισμούς που ζήσαμε όλοι», δήλωσε πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του Château Siran, Édouard Miailhe. «Αυτή η περίοδος μας επέτρεψε να επιβραδύνουμε και να απολαύσουμε τα απλά πράγματα στη ζωή και, ειδικότερα, να είμαστε πιο κοντά στη φύση».

Η Matta, η οποία γεννήθηκε στη Γαλλία και είναι επίσης καταξιωμένη κοσμηματοπώλης και τοιχογράφος, είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό της στροβιλισμό, το ατημέλητο στιλ, τις φυσικές μορφές και τις εικόνες, φέρνοντάς τις σε μια νέα πραγματικότητα με έντονα χρώματα που τονίζονται από έντονα περιγράμματα. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του οινοποιείου, ο Miailhe και η σύζυγός του, Sevrine, ζήτησαν από τον Matta να δημιουργήσει ένα οπτικό «αντίδοτο στον COVID» ως απάντηση στην πανδημία. Η Matta χρησιμοποίησε μια παστέλ παλέτα εμπνευσμένη από το κτήμα Margaux και τους αμπελώνες, μαζί με την υπογραφή της, για να δημιουργήσει «μια χαρούμενη και διονυσιακή αλληγορία κρασιού».

Ο Miaihle ανέλαβε το Château Siran το 2007 από τους γονείς του, και έχει εκμεταλλευτεί το κτήμα στον 21ο αιώνα, αλλά η σχέση τέχνης είναι πολύ πιο βαθιά από τις ετικέτες καλλιτεχνών του κτήματος: Το Château Siran ανήκε στην οικογένεια του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec μέχρι 1859, όταν το κτήμα αγοράστηκε από τους προγόνους του Miaihle.

Στο μέλλον, το Siran θα έχει και πάλι μια νέα ετικέτα καλλιτέχνη με κάθε νέο vintage και η σειρά θα συνεχίσει να αναφέρεται σε ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός της εποχής, όπως έκανε η σειρά από το 1980 έως το 2004. Για παράδειγμα, η ετικέτα του 1982 που δημιουργήθηκε για να τιμήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου εκείνης της χρονιάς, ο Γερμανός ζωγράφος A. R. Penck τίμησε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου για την ετικέτα Siran το 1989… και ποιος μπορεί να ξεχάσει τον φόρο τιμής της ετικέτας του 1997 στη διακοσιοστή επέτειο του θανάτου του Ιρλανδο-Βρετανού πολιτικού Edmund Burke, από τον αείμνηστο Άγγλο ζωγράφο Sir Joshua Reynolds.

 

ΠΗΓΗ:winespectator.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.