Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το BlockBar NFT λάνσαρε 300 μπουκάλια κρασιού της οινοποιητικής Penfold

Το BlockBar, η πρώτη πλατφόρμα NFT στον κόσμο, που παρέχει απευθείας στον καταναλωτή κρασί και οινοπνευματώδη ποτά, μόλις διακλαδίστηκε ακόμα περισσότερο λανσάροντας μια δυνατότητα δώρων που αποτελείται από 300 μπουκάλια κρασιού Penfolds.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η πρωτοβουλία επιτρέπει στην κοινότητα του BlockBar να χαρίσει ένα πολυπόθητο συλλεκτικό κρασί ή ποτό πολυτελείας που συνδέει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο. Στην πραγματικότητα, το BlockBar λέει ότι η αγορά για επενδύσεις σε συλλεκτικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας, όπως το κρασί Penfolds έχει αυξηθεί κατά 582 τοις εκατό την τελευταία δεκαετία.

Ο Sam Falic, συνιδρυτής του BlockBar, είπε στο Forbes για την επέκταση της πλατφόρμας που στοχεύει τόσο σε ειδικούς κρυπτογράφησης όσο και σε αρχάριους: «Αυτό έχει μεγάλη αξία για να το προσθέσετε στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιό σας, εκτός από την ψηφιακή τέχνη που κατέχετε ήδη, μπορείτε τώρα να έχετε μια ψηφιακή εμφιαλώνοντας και δημιουργώντας την ψηφιακή σας μπάρα, η οποία υποστηρίζεται επίσης από φυσικά στοιχεία.»

Τα NFT (Non-fungible tokens) είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη στιγμή σχεδόν σε κάθε κλάδο, από την τέχνη μέχρι τα σπάνια ποτά. Από την ίδρυσή του το 2018, το BlockBar επέτρεψε στους καταναλωτές να αγοράζουν NFT που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία απευθείας από ιδιοκτήτες επωνυμίας, να καίνε, να εξαργυρώσουν ή να πουλήσουν το φυσικό προϊόν. Τα πραγματικά μπουκάλια αποθηκεύονται σε μια ασφαλή εγκατάσταση στη Σιγκαπούρη. Το BlockBar δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνετε δώρο το φυσικό προϊόν και η πλατφόρμα δώρων NFT έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Το κτήμα κρασιού Penfolds κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση NFT που συνδέεται με το σπάνιο βαρέλι κρασιού Magill Cellar 3, διαθέσιμο προς αγορά για 130.000 $.

Ο Dov Falic, ο άλλος συνιδρυτής του BlockBar, εξήγησε: «Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι λαμβάνετε ένα δώρο που είναι ένα φυσικό μπουκάλι που αποθηκεύεται για εσάς σε μια ασφαλή τοποθεσία. Το γεγονός ότι είναι χτισμένο σε blockchain ή χρησιμοποιεί NFT είναι ο μηχανισμός για την προέλευση και την ιδιοκτησία. Μπορείτε να πάρετε το μπουκάλι στην κατοχή σας όποτε θέλετε.”

Το πρώτο δώρο NFT του BlockBar κυκλοφορεί στις 18 Ιανουαρίου 2022, με περιορισμένη έκδοση NFT που συνδέονται με 300 μπουκάλια Penfolds Magill Cellar 3 2018, με τιμή περίπου 0,13 ETH (467 $). Οι ιδρυτές περιέγραψαν τους Αυστραλούς παραγωγούς σπάνιου κρασιού ως το υψηλότερης ποιότητας και αντιπροσωπευτικό μείγμα των Cabernet Sauvignon και Shiraz της μάρκας και «μία από τις πιο συλλεκτικές και χαρίσιμες μάρκες κρασιού στον κόσμο».

Όταν αγοράζεται το NFT, η κρυπτογραφική έκδοση αποθηκεύεται με ασφάλεια στο BlockBar με την απόδειξη γνησιότητας να διατηρείται στο blockchain ως ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια πρόσκληση να δημιουργήσει ή να συνδεθεί σε έναν λογαριασμό και να αποδεχτεί το NFT του, λαμβάνοντας πλήρη ιδιοκτησία. Ο παραλήπτης μπορεί τώρα να επιλέξει να εξαργυρώσει το φυσικό προϊόν, να ανταλλάξει την έκδοση NFT στην αγορά του BlockBar ή να το αποθηκεύσει στην εικονική του γραμμή, όλα χωρίς πρόσθετες χρεώσεις συναλλαγής.

Η περιορισμένη έκδοση NFT περιλαμβάνει μια νέα εμπειρία για τον αγοραστή: τα τρία πρώτα άτομα που θα αγοράσουν έξι μπουκάλια NFT Penfolds Magill Cellar 3 2018 προσκαλούνται σε μια ιδιωτική εικονική συνάντηση με τον Chief Winemaker Penfolds, Peter Gago, και θα λάβουν μια εξατομικευμένη πλακέτα μαζί με την πολυτελή συσκευασία για το κρασί τους.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μία ευρεία γκάμα καλλιεργητικών εχθρών έχει να αντιμετωπίσει ο αμπελοκαλλιεργητής κατά τα στάδια διόγκωσης των οφθαλμών και εμφάνισης των πρώτων φύλλων, σύμφωνα με τα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.