Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ποιο είναι το νέο συνθετικό αλκοόλ που θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρόνια

Μια εναλλακτική λύση στην αιθανόλη έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι πίνουν αλκοόλ, χωρίς καμία από τις παρενέργειες.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η νέα μοριακή ένωση, που ονομάζεται Alcarelle, δημιουργήθηκε από μια ομάδα υπό την ηγεσία του εμπειρογνώμονα της νευροψυχοφαρμακολογίας του Imperial College του Λονδίνου, καθηγητή David Nutt, και φέρεται να έχει ήδη δύο χρόνια που βρίσκεται υπό καθεστώς κατασκευής.

Το συνθετικό οινόπνευμα Alcarelle βρίσκεται επί του παρόντος με ρυθμιστικές αρχές που ζητούν έγκριση και, εάν εγκριθεί, πρόκειται σύντομα να απευθύνεται σε καταναλωτές που απολαμβάνουν τη βαβούρα του ποτού καθώς και τη χαλάρωση που προσφέρει χωρίς επιπτώσεις στην υγεία, απώλεια ελέγχου ή hangover.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nutt, ο οποίος ήταν σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τα ναρκωτικά υπό τους New Labour αλλά απολύθηκε το 2009 από τον υπουργό Εσωτερικών Άλαν Τζόνσον επειδή ισχυρίστηκε ότι το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο από το έκσταση ή το LSD, είπε: «Το αλκοόλ είναι το αγαπημένο μου ναρκωτικό και έχει το τεράστιο όφελος του βοηθώντας μας να κοινωνικοποιηθούμε ως άνθρωποι» αλλά αποκάλυψε ότι «το αλκοόλ μιμείται μια χημική ουσία που ονομάζεται GABA και παράγεται στον εγκέφαλο. Τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 15 υποτύποι υποδοχέων GABA σε πολλά διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου και ότι το αλκοόλ θα δεσμευτεί σε όλα και θα προκαλέσει πολλές παρενέργειες».

Παράλληλα, ο Nutt εξήγησε: «Με το συνθετικό μας αλκοόλ, στοχεύουμε τους υποδοχείς στα μέρη του εγκεφάλου που ρυθμίζουν το πώς αισθάνεστε και πώς αλληλεπιδράτε και πώς κοινωνικοποιείστε».

Σύμφωνα με τον Nutt, είναι δυνατό αυτή η νέα μοριακή ένωση να επιλέξει μόνο τους «χρήσιμους» υποδοχείς GABA και με τη σειρά του να διεγείρει τους υποδοχείς που προκαλούν ατονία, αλλά όχι πονοκεφάλους, εξασθένηση της μνήμης, επιθετικότητα ή μακροπρόθεσμα ηπατικά προβλήματα.

Μάλιστα, επέμεινε λέγοντας: «Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη σειρά επιδράσεων όπως το αλκοόλ, χειραγωγώντας αυτό το σύστημα στον εγκέφαλο. Σε ορισμένα πειράματα, το αποτέλεσμα δεν διακρίνεται από το αλκοόλ. Θέλουμε να κρατήσουμε την ευχαρίστηση, αλλά όχι τον πόνο, ουσιαστικά.

Ο Nutt, ο οποίος έχει επίσης ένα μπαρ με την κόρη του στο Ealing, εξακολουθεί να είναι μεγάλος λάτρης του αλκοόλ. «Έχουμε αναπτύξει την ένωση έτσι ώστε ανεξάρτητα από το πόσο Alcarelle έχετε σε ένα ποτό, δεν θα χάνεστε, απλώς θα χάνετε. Είναι σαν να πίνεις δύο περίπου ποτήρια κρασί. Είναι επίσης ένα μικρό μόριο, οπότε δεν χρειάζεστε πολύ από αυτό για να νιώσετε το αποτέλεσμα όταν αναμιγνύεται σε ένα ποτό, και απομακρύνεται από το σώμα σας μέσα σε λίγες ώρες και δεν μεταβολίζεται στο συκώτι όπως το αλκοόλ. Ως εκ τούτου, όσον αφορά την έλλειψη παρενεργειών, σε καμία δεν προτείνω να καταργήσουμε το αλκοόλ, απλά να προχωρήσουμε σε μία μικρή αντικατάσταση. Έχει να κάνει με το να δίνουμε στους ανθρώπους μια άλλη επιλογή εκτός από την αποχή από το αλκοόλ. Επί του παρόντος, οι άνθρωποι έχουν μόνο δύο επιλογές. να πίνουν ή να μην πίνουν, αλλά αυτό θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους την κοινωνικότητα που θέλουν από το αλκοόλ χωρίς να χρειάζεται να πίνουν. Ωστόσο, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ξεκινήσουν με μερικά κοκτέιλ Alcarelle και θα σπάσουν αυτή την ένταση που έχετε πρώτα σε ένα μπαρ ή ένα πάρτι, και αυτό θα είναι αρκετό για κάποιους. Άλλοι μπορεί να εναλλάσσονται. μετά μπορεί να πιουν ένα ποτήρι κρασί μετά από αυτό ή ένα απόσταγμα στο τέλος του βραδιού. Ίσως κάποιος θέλει να απολαύσει μια κοινωνική εκδήλωση, αλλά και να έχει μια συνέντευξη για δουλειά το επόμενο πρωί. Αλλά όπως έχουν τα πράγματα τώρα, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή».

Το Alcarelle δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί ή εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, ωστόσο ο Nutt έχει εκφράσει τις ελπίδες του η δημιουργία του να γίνει διαθέσιμη στο κοινό τα επόμενα πέντε χρόνια. Επί του παρόντος, μόνο ο Nutt και η ομάδα του έχουν δοκιμάσει το Alcarelle λόγω έλλειψης κανονισμών. Ωστόσο, εν τω μεταξύ, η εταιρεία GABA Labs του Nutt ξεκίνησε να πουλά ένα ποτό με το όνομα Sentia που παρασκευάζεται από φυτικά εκχυλίσματα που φέρεται να προκαλεί ένα αίσθημα μέθης  χρησιμοποιώντας βότανα.

Τέλος, το 2018, ο Nutt και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης, David Orren εξασφάλισαν χρηματοδότηση σπόρων για να τους βοηθήσουν να συγκεντρώσουν 20 εκατομμύρια λίρες για να φτιάξουν την ουσία Alcarelle, που θα μπορούσε να καταναλωθεί από το ευρύ κοινό, ωστόσο τώρα το σχέδιο είναι να προσφέρουμε δυνητικά το συστατικό στη βιομηχανία ποτών και να βοηθήσουμε ιδιοκτήτες διαφορετικών εμπορικών σημάτων να αναπτύξουν τη δική τους σειρά ποτών, στην οποία να εμπεριέχεται το Alcarelle.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.