Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το κρασί στην πιο “φυσική” του όψη έρχεται στο Ωδείο Αθηνών στις 3 Νοεμβρίου

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

Aπό την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη την χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον ιστορικό χώρο του Ωδείου όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού.

Κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα θειώδη, γηγενείς ζύμες, αδιαύγαστα, αφιλτράριστα, θα γεμίσουν τα ποτήρια σας και θα διηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Πλάι στους Έλληνες παραγωγούς φέτος το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φιλοξενεί 6 οινοποιεία από την Ιταλία, τη Σερβία και την Γεωργία, χώρες με μακρά παράδοση στη φυσική οινοποίηση.

Μέσα σε μια μέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων και να γνωρίσει τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά τους είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!

Μαζί στο Ωδείο Αθηνών θα είναι το Τρομερό Παιδί με ψωμιά από φυσικό προζύμι, τα Καραμανλίδικα του Φάνη με εκλεκτά τυριά και για επιδόρπιό έχει φροντίσει το Maraboo με παγωτό από κρασί.

Στις 3 Νοεμβρίου γιορτάζουμε και πάλι τους ανεξάρτητους παραγωγούς, τη δουλειά τους, τον σεβασμό τους προς τη φύση και πάνω από όλα τα γεμάτα χαρακτήρα κρασιά τους που αντιπροσωπεύουν τις προσωπικότητές τους και τα ποικιλόμορφα terroirs από τα οποία προέρχονται. 

Βιωσιμότητα & Διοργάνωση

Αγαπάμε τα κρασιά που προέρχονται από βιολογικούς ή και βιοδυναμικούς αμπελώνες γιατί συνδέουν  την σύγχρονη οινοποίηση και την αρμονία με τη φύση. Τα φυσικά κρασιά καλλιεργούνται σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς πρόσθετα, συνθετικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα, όπου τα φυτά και η γη ανθίζουν. Η οινοποίησή τους γίνεται με ελάχιστα ή καθόλου θειώδη, χωρίς διαυγαστικά και ζύμες εμπορίου. 

Ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Το 2023 ανακυκλώθηκαν 2.000 φιάλες γυαλιού και κομποστοποιήθηκαν 2.120 τεμάχια αποτσίγαρων και 1.400 τεμάχια φελλού.

Συμμετέχοντες παραγωγοί:

Αμπελουργείν | Αμπελώνες Καμκούτη | Αμπελώνες Κοντοζήση | Ανατολικός Αμπελώνας | Βιολογικό Οινοποιείο Καλόγρη | Εμμανουήλ Ορφανός – The Wine Labourers | Κτήμα Αναγέννηση – Ξυδής Αναστάσιος | Κτήμα Ασλάνη | Κτήμα Αφιανές |  Κτήμα Ζαφειράκη | Κτήμα Καμάρα – Οικογένεια Κιουτσούκη | Κτήμα Καρίμαλη | Κτήμα Κούκος | Κτήμα Μαρκόγιαννη | Κτήμα Μάστορη | Κτήμα Μιτζιφίρη | Κτήμα Μοσχόπολις | Κτήμα Μπαλατσούρα Dorian Wines | Κτήμα Μπριντζίκη | Κτήμα Νικολού | Κτήμα Οινογένεσις | Κτήμα Παπράς | Κτήμα Πατιστή | Κτήμα Πάτοινος Terre de l’ apocalypse | Κτήμα Σεϊτανίδη | Κτήμα Στυλιανού | Κτήμα Χαλκιά | Μικροοινοποιείο Θαλασσινός | Οικογένεια Βαϊμάκη | Οικογένεια Γεώργα | Οινοποιείο Μαρκατσέλη | Οινοποιείο Σελλάς | Οινοποιείο Τρουπής | Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη | Οινοποιία Τσικρικώνη | Τετράμυθος | Χλόη Χατζηβαρύτη | Abraam’s Vineyards | Ad Vinum | Bikicki Winery | Chito’s Ghvino | Dameli Wines | Eklektikon | Foradori | Fro & Co Wines | GK Wines | Kortavebis Marani | Makaridze Marani | MikroBio Κτήμα Κουτσοδήμος | Papadopoulos Viticulture | Philia Winery | Supernatural | The Knack Project | Tsililis Terres | VOΪ | We are Ghvino | WineLab

Επίσης μαζί:

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη | Το Τρομερό Παιδί | Cork Hellas | Maraboo | Oinoline Wine Accessories

Powered by Τανίνη Αγάπη Μου &  Σούπερ Ιούλιος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το fysikafysika.gr και το @fysikafysika

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε το aftervideo του ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια προκαταρκτική έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η συγκομιδή σταφυλιών στην Καλιφόρνια το 2024 είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 20 ετών.

REPORTS

Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση παράλληλα με το γαλλικό πρωτάθλημα τυφλής γευσιγνωσίας που διοργανώνει η La RVF.

REPORTS

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για το κρασί, μια νέα πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση...

REPORTS

Ο κλάδος του κρασιού διανύει μια περίοδο μετασχηματισμού που οφείλεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με τις εργασίες του κλαδέματος να βρίσκονται σε εξέλιξη στους κρητικούς αμπελώνες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά την...

REPORTS

Οι αγοραστές εξακολουθούν να αποφεύγουν το ρίσκο, αλλά υπάρχουν σημάδια «εξισορρόπησης» του κλίματος και μια περίοδος χαμηλότερων τιμών στη δευτερογενή αγορά μπορεί να σημαίνει...