Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Open Day Workshops στην Πάτρα από το WSET

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.) – το κορυφαίο WSET Wine School της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά Open Day Workshops, παρουσιάζοντας την γκάμα των εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων στο κοινό της Αχαΐας.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 90 επαγγελματίες από τις αγορές διανομής & αντιπροσώπευσης κρασιών καθώς και από τις αγορές της εστίασης και του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά και δια στόματος του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW για τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών του W.S.P.C.

Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την αξία της οινικής εκπαίδευσης μέσα από μια διαδικασία που συνδύαζε την ενημέρωση με την επιμόρφωση αλλά και τη διασκέδαση. Είχαν εξάλλου την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα εύρος κρασιών όπως το:

  • Heggies Chardonnay (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Ερυθρό (2017)
  • Μοσχάτο Ρίου Πατρών Παρπαρούση (2016)
  • Ιδιωτική Συλλογή Αντωνόπουλος Λευκό (2019)
  • Yalumba Coonawarra Cabernet Sauvignon (2016)
  • και Μαυροδάφνη Πατρών «601»

Ακόμα μπόρεσαν να ενημερωθούν για το κύρος και την παγκόσμια ισχύ & αναγνώριση που παρέχει το W.S.P.C., σε συνεργασία με το Wine & Spirits Education Trust (WSET) και το Court of Master Sommeliers (CMS) της Αγγλίας. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω υποψήφιους σπουδαστές μας από κοντά, πραγματοποιώντας εξαιρετικά workshops, αντιπροσωπευτικά του εκπαιδευτικού έργου που κάνει το W.S.P.C., και μάλιστα εγκαινιάζοντάς τα στην Πάτρα, στο πλέον ιστορικό οινοποιείο της Ελλάδας, την Achaia Clauss! Όλο αυτό συνδιοργανώθηκε με τη συμβολή των Πατρινών επαγγελματιών και του wine2wine».

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...