Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο λευκό κρασί από το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής

Το οινοποιείο Achaval Ferrer της Αργεντινής, γνωστό για τα μοναδικά Malbec, προχωρά στην κυκλοφορία του πρώτου λευκού κρασιού στην 20ετή ιστορία του.

Το νέο Achaval Ferrer Quimera Blanco, θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο και αποτελεί ένα μείγμα από 63% Chardonnay, 23% Sémillon, 10% Viognier και 4% Sauvignon Blanc, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές της Uco Valley.

Ο οινοποιός του Achaval Ferrer, Gustavo Rearte, δήλωσε στο drinks business ότι η κυκλοφορία του λευκού κρασιού υπό την ετικέτα Achaval Ferrer Quimera σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας περιόδου αναδιάρθρωσης μετά την προσθήκη μιας νέας ακίνητης περιουσίας στο χαρτοφυλάκιο τους το 2019 (η Achaval Ferrer ανήκει στον ομίλο Tenute del Mondo).

Το έργο ξεκίνησε το 2020, με το οινοποιείο Achaval Ferrer να συνεργάζεται με παραγωγούς σταφυλιών,  για τον εντοπισμό των κατάλληλων τμημάτων με λευκές ποικιλίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα “τέλειο λευκό κρασί” σύμφωνα με τους στόχους της ετικέτας Achaval Ferrer Quimera και τη γενικότερη ιδεολογία της Achaval Ferrer. Μετά από τις αρχικές πειραματικές δοκιμές, το Chardonnay επιλέχθηκε προσεκτικά από μια περιοχή στο Gualtallary, Sémillon από το Peral, Tupungato, και Viognier και το Sauvignon Blanc από το Chacayes στο Νότιο Uco. Μετά τη συγκομιδή, το Chardonnay και το Viognier ζυμώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ωριμάζουν για περίπου 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το Achaval Ferrer Quimera Blanco ήταν προορισμένο μόνο για την εγχώρια αγορά, αλλά μερικούς μήνες πριν από την κυκλοφορία του, άρχισαν να έρχονται αιτήματα από την Ευρώπη, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ασία, εξηγεί ο Rearte, καθιστώντας την ομάδα να κυκλοφορήσει περίπου το ένα τρίτο των συνολικών 8.500 φιαλών στο διεθνές εμπόριο.

Η προσθήκη του λευκού κρασιού συμπληρώνει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο, με τα Achaval Ferrer Quimera Blanco και Achaval Ferrer Quimera Red, “και οποιαδήποτε με άλλα κόκκινα κρασιά του Quimera που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια”, προσθέτει ο Rearte.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

REPORTS

Ο χιλιοτραγουδισμένος τρύγος του σαμιώτικου μοσχάτου ξεκίνησε φέτος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...