Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο αστικό οινοποιείο του Κέιμπριτζ κυκλοφορεί το πρώτο του κρασί

Το Gutter & Stars, το πρώτο αστικό οινοποιείο στο Cambridge που βρίσκεται στο υπόγειο ενός ανεμόμυλου, πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο του κρασί τον Μάιο.

Λόγω της κυκλοφορίας του στις 3 Μαΐου, οκτώ μήνες μετά την ίδρυση του οινοποιείου, το Gutter & Stars I Wanna Be Adored Bacchus είναι το πρώτο κρασί του συγκεκριμένου παραγωγού.

Φτιαγμένο από σταφύλια που προέρχονται από το Missing Gate Vineyard στην Crouch Valley στο Essex, τα φρούτα ζυμώθηκαν σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια στο οινοποιείο και στη συνέχεια παλαιώθηκαν για πέντε μήνες σε συνδυασμό δρυός και δεξαμενής πριν από την εμφιάλωση.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο από τον συγγραφέα κρασιού-οινοποιό Chris Wilson. Μετά την απόκτηση πτυχίου οινολογίας στο Plumpton College στο Ανατολικό Sussex, καθώς και πρακτική εμπειρία στην Καλιφόρνια, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Wilson δημιούργησε το οινοποιείο του σε έναν μύλο, λιγότερο από ένα μίλι από το κέντρο του Kέιμπριτζ.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία του πρώτου του κρασιού, ανέφερε: ‘’Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που κυκλοφόρησα το πρώτο κρασί Gutter & Stars και τελικά έχω κάτι να δείξω στον κόσμο. Πέρασα οχτώ μήνες στο κελάρι του ανεμόμυλου όπου έφτιαχνα το κρασί αυτό, συν άλλα δύο κρασιά της σοδειάς του 2020. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα το κρύο αλλά φωτεινό πρωί του Σεπτεμβρίου όταν τα σταφύλια Bacchus επιλέχτηκαν και η περιπέτεια οινοποίησης ξεκίνησε. Με αυτό το κρασί, προσπάθησα να διατηρήσω τη φρεσκάδα και τις αρωματικές ιδιότητες της ποικιλίας Bacchus προσθέτοντας υφή και βάθος, ζυμώνοντας και παλαιώνοντας μερικώς το κρασί σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια.’’

Ο Wilson θα κυκλοφορήσει μόλις 400 φιάλες του Bacchus, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για αγορά απευθείας από το οινοποιείο καθώς και στο διαδίκτυο.

Το αστικό οινοποιείο πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει δύο ακόμη κρασιά φέτος – ένα Pinot Noir και ένα Chardonnay – που προέρχονται επίσης από την Crouch Valley.

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Αυτή είναι η μελλοντική πρόκληση για τους οινοποιούς και τους εμπόρους: να κερδίσουν νέους καταναλωτές, είτε νέους σε καθιερωμένες αγορές σε παρακμή είτε νέοι...

REPORTS

Η πρόσφατη ανακοίνωση της νέας ταξινόμησης Cru Bourgeois στο Μπορντό προκάλεσε αντιδράσεις. Το γαλλικό περιοδικό Le Point ανέδειξε ζητήματα που αφορούν την ταξινόμηση, η...

REPORTS

Το χιλιανό κρασί κερδίζει έδαφος στην αγορά των ΗΠΑ, δίνοντας υποσχέσεις για το 2025 μετά από μια δύσκολη περίοδο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με τις εργασίες του κλαδέματος να βρίσκονται σε εξέλιξη στους κρητικούς αμπελώνες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά την...

REPORTS

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι επίσημα ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στην Προεδρία της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (DROCON) του...