Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Vik της Χιλής λαμβάνει πιστοποίηση βιωσιμότητας

Το οινοποιείο Vik στην κοιλάδα Cachapoal έλαβε τώρα τη σφραγίδα Certified Sustainable Wine of Chile μετά από αξιολόγηση των παραγωγικών, οικονομικών και κοινωνικών διαδικασιών του.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η πιστοποίηση αναγνωρίζει τις εταιρείες εκείνες που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του κρασιού.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώδικας Αειφορίας Wines of Chile χωρίζεται σε πρακτικές που αναλαμβάνονται σε τρεις τομείς της επιχείρησης: πράσινο (τεχνική διαχείριση των αμπελώνων), κόκκινο (οινοποιείο και εμφιαλωτήριο) και πορτοκαλί (κοινωνική/γραφειακή ζωή).

Η ενεργειακά αποδοτική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου ενός καθρέφτη νερού που δροσίζει φυσικά το δωμάτιο του βαρελιού και η ημιδιαφανής οροφή του οινοποιείου για να μειώσει την ανάγκη για φωτισμό και η συγκομιδή τη νύχτα για να διατηρηθούν τα σταφύλια δροσερά (άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρισμό για να ψύξετε) είναι μεταξύ των μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει λάβει η Vik, δίνοντάς της τη δυνατότητα να βασίζεται σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, η Vik έχει διακριθεί για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Το Barroir Project είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το οινοποιείο έχει ανακυκλώσει και επαναχρησιμοποιήσει υλικά, χρησιμοποιώντας πεσμένα δέντρα από την πλαγιά του λόφου ως καύσιμο για να φρυγανίσει τα βαρέλια.

Σε πρόσφατη δήλωση η Vik ανέφερε: «Από την αρχή, η VIK εμπνεύστηκε από τους κύκλους της φύσης για να αγωνιστεί για περιβαλλοντικά βιώσιμη γεωργία, δίνοντας τη δέουσα προσοχή σε όλες τις πτυχές αυτής της δραστηριότητας για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Έχουμε επίσης προωθήσει την ενοποίηση με τις τοπικές κοινωνίες, προτιμώντας τους τοπικούς παραγωγούς ως προμηθευτές μας. Αυτή η ισορροπία αντικατοπτρίζεται πιστά στα Ultra Premium κρασιά μας, τα οποία καλλιεργούμε με μια ολιστική προσέγγιση για περισσότερο από μια δεκαετία.»

«Η βιωσιμότητα είναι ευθύνη όλων και όλοι πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτήν…» είπε κλείνοντας.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.