Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Το Troon διεκδικεί το τίτλο του Αμερικάνικου Οινοποιείου της Χρονιάς

Το οινοποιείο στην Applegate Valley είναι ένας από τους 5 αμπελώνες που προτάθηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού Wine Enthusiast. Το νότιο Όρεγκον είναι υποψήφιο για την Οινική Περιοχή της Χρονιάς.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το οινοποιείο Troon στην Applegate Valley έχει προταθεί για το Αμερικανικό Οινοποιείο της Χρονιάς από το περιοδικό Wine Enthusiast ενώ το “Southern Oregon/Rogue Valley” έχει προταθεί ως η καλύτερη οινική περιοχή της χρονιάς.

Φέτος σηματοδοτεί την 23η επέτειο των ετήσιων Wine Star Awards του Wine Enthusiast, τιμώντας άτομα και εταιρείες, που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στον κόσμο του κρασιού και των αλκοολούχων ποτών, αναφέρει η εταιρεία. Οι νικητές σε 13 κατηγορίες θα ανακοινωθούν στο τεύχος Best of Year του περιοδικού.

Το Troon ήταν ένα από τα πέντε οινοποιεία της χώρας που προτάθηκαν για το Αμερικανικό Οινοποιείο της Χρονιάς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε οινοποιείο από το νότιο Όρεγκον προτάθηκε για το βραβείο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Troon, Craig Camp.

Έπειτα, το Troon έχει παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά ως το δεύτερο οινοποιείο στον κόσμο που πέτυχε την πιστοποίηση βιοδυναμικής αναγεννητικής γεωργίας και το μόνο αγρόκτημα στο Όρεγκον που το έκανε.

«Η βιοδυναμική είναι σαν ένα προβιοτικό πρόγραμμα για το έδαφος. Παίρνουμε αυτά τα φυτά και τα μαζεύουμε και τα ζυμώνουμε με διάφορους τρόπους και στη συνέχεια το εφαρμόζουμε πίσω στο κομπόστ μας και στο έδαφος του αμπελώνα μας για να ενισχύσουμε την υγεία του εδάφους», σημείωσε ο Camp.

Η ιδιοκτησία 100 στρεμμάτων του Troon φιλοξενεί κάτι περισσότερο από σταφύλια, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη μηχανή της βιοδυναμικής. Η μισή έκταση είναι αφιερωμένη στον αμπελώνα, η άλλη μισή σε λαχανόκηπους, χωράφια με σανό, πρόβατα και κοτόπουλα, που περιστρέφονται μέσα στους αμπελώνες.

Το οινοποιείο καλλιεργεί μια ποικιλία φυτών, όπως βαλεριάνα και παπαρούνες Καλιφόρνια, τα οποία ζυμώνονται και μετατρέπονται σε λίπασμα, τροφοδοτώντας τα σταφύλια και θρέφοντας το έδαφος.

«Έχοντας όλα αυτά τα διαφορετικά φυτά και ζώα δημιουργείτε αυτό το φυσικό οικοσύστημα μέσα στο δικό μας αγρόκτημα. Ο στόχος της βιοδυναμικής είναι να φέρει όσο το δυνατόν λιγότερα», είπε ο Camp. «Δεν αγοράζετε προϊόντα με επωνυμίες. Τα φτιάχνεις μόνος σου και τα μεγαλώνεις μόνος σου».

Το οινοποιείο Troon ξεκίνησε το 1972, όταν ο Dick και η Virginia Troon φύτεψαν τα αρχικά αμπέλια. Η Troon κέρδισε την βιολογική της πιστοποίηση το 2016 και τη βιοδυναμική πιστοποίηση το 2019. Ενώ, έπειτα ακολούθησε η αναγεννητική βιολογική πιστοποίηση.

Συμπληρωματικά, μεγάλο μέρος της δουλειάς απαιτεί να μάθει κανείς να διαχειρίζεται σωστά τη δική του φάρμα, εξήγησε ο Camp. Κάθε αγρόκτημα είναι μοναδικό. Κάθε κομμάτι γης έχει τις δικές του ιδιορρυθμίες, τους δικούς του πολιτισμούς βακτηρίων, αποικίες χλωρίδας και πανίδας, πουλιά που φωλιάζουν και οικογένειες ζώων ή φυλές εντόμων.

Η βιοδυναμική γεωργία περιλαμβάνει την προσθήκη και την τελειοποίηση αυτών των φυσικών συστημάτων για να εργαστούν με τη γη και να παράγουν το προϊόν κατά νου, σε αυτήν την περίπτωση σταφύλια.

«Προσπαθούμε να δουλέψουμε με φυσικά συστήματα», τόνισε, «Εάν τα φυτά και το έδαφος συνεργάζονται με φυσικό τρόπο, είναι φυσικά ανθεκτικά στα παράσιτα, τότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε χημικά».

Το Troon φτιάχνει τα κρασιά του χρησιμοποιώντας μια μινιμαλιστική φιλοσοφία. Οι γηγενείς ζύμες, που υπάρχουν στις φλούδες των προσεκτικά καλλιεργημένων και συγκομιδών σταφυλιών, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρασιού.

Απέχει πολύ από την ελεγχόμενη διαδικασία της σύγχρονης οινοποίησης, είπε, κατά την οποία συλλέγονται τα σταφύλια, με το θείο καταστρέφονται οι φυσικές ζύμες και προστίθεται ένα στέλεχος μαγιάς που καλλιεργείται στο εμπόριο.

«Είναι ένας τύπος μαγιάς που κάνει όλη τη δουλειά. Στην περίπτωσή μας, οι δεκάδες ζυμομύκητες του και το καθένα προσθέτει μια μοναδική γεύση, μια μοναδική αρωματική και μοναδική υφή και είναι ο συνδυασμός αυτών των ζυμών που αναπτύσσονται εδώ».

Για πολλά κρασιά κάθε χρόνο χρησιμοποιούν αμφορείς, δοχεία με μυτερό πάτο και κεκλιμένες λαβές αναγνωρίσιμες από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους γύρω από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Τα δοχεία χρονολογούνται από τη νεολιθική περίοδο, εξήγησε ο Camp.

«Αυτό είναι βασικά αυτό που κάνουμε, ο αρχαίος τρόπος παραγωγής κρασιού όπου κάθε φάρμα, κάθε αμπελώνας, θα έχει ένα μοναδικό μείγμα ζυμών, και το καθένα προσθέτει κάτι στο ίδιο το κρασί, δημιουργώντας αυτή τη μοναδική έκφραση του τόπου». αυτός είπε.

Οι νικητές των βραβείων θα ειδοποιηθούν τον Νοέμβριο, αλλά ο Camp είπε ότι μεγάλο μέρος της ανταμοιβής βρίσκεται στην ίδια την υποψηφιότητα. Υπάρχουν 12.000 οινοποιεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Troon είναι μεταξύ των πέντε που θα προταθούν.

«Είναι υπέροχο που κάνουμε αυτά τα πράγματα στο αγρόκτημά μας των 100 στρεμμάτων, αλλά θέλουμε εκατομμύρια στρέμματα να καλλιεργηθούν με αυτόν τον τρόπο», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Camp μάλιστα είπε ότι ελπίζει ότι η υποψηφιότητα του Troon θα λειτουργήσει υπέρ ολόκληρης της περιοχής, προσθέτοντας ότι είναι χαρούμενος που βλέπει το νότιο Όρεγκον να αναγνωρίζεται ως Περιοχή της Χρονιάς.

Έχει εργαστεί και εκπαιδευτεί σε μερικές από τις πιο διάσημες περιοχές οινοποίησης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της κοιλάδας Willamette και της κοιλάδας Napa, και προσελκύθηκε από την Rogue Valley για τη μοναδικότητα της αμπελουργίας της.

«Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες που αναπτύσσονται εδώ και είναι ένα μοναδικό είδος καιρού», είπε. «Είναι το σημείο Goldilocks για το είδος των σταφυλιών που μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Ζεστά καλοκαίρια, κρύες νύχτες, ενδιαφέροντες τύποι εδάφους το καθιστά μοναδικό μέρος για την καλλιέργεια κρασιού».

Τέλος, το Όρεγκον είναι επίσης μοναδικό για τον τρόπο με τον οποίο η οινική κοινότητα επενδύει στην περιοχή και μεταξύ τους. Οι τοπικοί αμπελώνες και οινοποιοί έχουν την καρδιά να βοηθούν ο ένας τον άλλον και λειτουργούν με την ιδέα ότι μια ανερχόμενη παλίρροια ανυψώνει όλα τα σκάφη, ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: mailtribune.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιτέλους την προέλευση της καλλιέργειας κρασιού και της αμπέλου, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μεγάλης κλίμακας μελέτη πάνω στο θέμα.

REPORTS

Το ροζέ κρασί έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στην Γαλλία, με τους νέους να αρχίζουν να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

REPORTS

Οι πωλήσεις κρασιού στην Ιρλανδία παρέμειναν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα πέρυσι, καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται σύμφωνα με μια...