Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Santa Rita λανσάρει την έκτη έκθεση πάνω στη βιωσιμότητα

Το οινοποιείο της Santa Rita, που αποτελεί πρωτοπόρο οινοπαραγωγό στη Νότια Αμερική, έχει εκδώσει την έκτη έκθεση όσον αφορά στη βιωσιμότητα, που επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και κοινωνικά σχέδια της εταιρείας που έχουν ως στόχο την τοπική κοινότητα, αφορούν εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πρωτοβουλίες πάνω στην υγεία (με κέντρο το προσωπικό της εταιρείας αλλά και την ευρύτερη κοινότητα) μαζί με βελτιώσεις όσον αφορά στην φροντίδα για το περιβάλλον.

«Η βιώσιμη ανάπτυξη που είναι στο κέντρο της επιχειρηματικής μας στρατηγικής, είναι πιθανή μόνο στη περίπτωση που οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς μας, επιτρέποντας στην εταιρεία μας να κοιτάει το μέλλον», δήλωσε η Elena Carretero διευθύντρια των εταιρικών θεμάτων και της βιωσιμότητας του οινοποιείου.

Ανάμεσα στα έτη 2018 και 2019 υπήρξε αύξηση της τάξης του 19% στις ώρες εκπαίδευσης του προσωπικού, ενώ οι επιχορηγήσεις στην εκπαίδευση αυξήθηκαν κατά 44% για τους εργάτες και 98% για τα παιδιά τους.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα με την ονομασία Territorial Valorization Program που βοήθησε στη διάσωση των οινοποιητικών παραδόσεων και της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Επιπλέον, και ανάμεσα σε άλλα σχέδια της εταιρείας πάνω στο ζήτημα, το WiSe Project που ξεκίνησε το 2014 αποτέλεσε ένα τρόπο εξασφάλισης της βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου του αμπελώνα της, που θριάμβευσε με την φύτευση 10.000 στρεμμάτων.

 

Με στοιχεία από the drinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Ενθαρρυντικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη για το α’ εξάμηνο του 2024, με την οινοποιία να αυξάνει τον κύκλο εργασιών...