Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Ντουμπάι προσβλέπει στον τουρισμό και καταργεί τον ακριβό φόρο στο κρασί

Το Ντουμπάι, μια πόλη που η τιμή στο κρασί μπορεί να ξεκινάει από τα 100 δολάρια η φιάλη, καταργεί τον βαρύ φόρο 30% αλκοολούχων ποτών για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό.

Το Ντουμπάι ξεκίνησε τη νέα χρονιά καταργώντας τον φόρο 30% στις πωλήσεις αλκοόλ και καθιστώντας δωρεάν τις άδειες αλκοολούχων ποτών, σε μια προφανή κίνηση για να ενισχύσει την εικόνα του  ως ο κορυφαίος επιχειρηματικός και τουριστικός κόμβος της Μέσης Ανατολής.

Αντιμέτωπη με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από γείτονες του Περσικού Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, η κυβέρνηση έχει εισαγάγει μια σειρά κανόνων τα τελευταία χρόνια για να γίνει πιο ελκυστική για τους ξένους να ζήσουν και να εργαστούν.

Το ποτό είναι ευρέως διαθέσιμο στο Ντουμπάι. Αλλά μια μπύρα μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 15 δολάρια στα εστιατόρια, ενώ τα μπουκάλια κρασιού μπορεί να ξεκινούν από περισσότερα από 100 δολάρια. Αυτό ώθησε πολλούς κατοίκους να κατευθυνθούν σε άλλα εμιράτα όπως το Umm Al Quwain, περίπου 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) από το Ντουμπάι, όπου οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες.

Ένας από τους δύο διανομείς αλκοόλ του Ντουμπάι, η Maritime και η Mercantile International, ανακοίνωσε την κίνηση με διαφημίσεις που διακήρυξαν το τέλος σε αυτές τις μεγάλες διαδρομές. Ο άλλος διανομέας του Ντουμπάι που συνδέεται με το κράτος, ο African & Eastern, έχει ήδη μειώσει τις τιμές που αντικατοπτρίζουν την άρση του φόρου επί των πωλήσεων. Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι οι άδειες ποτών, που κοστίζουν περίπου 70 δολάρια το χρόνο, θα είναι πλέον δωρεάν.

Οι φόροι από τις πωλήσεις αλκοόλ ήταν μια σημαντική πηγή εσόδων για την κυβέρνηση του Ντουμπάι. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της μείωσής τους θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από έναν ομοσπονδιακό εταιρικό φόρο 9% που πρόκειται να ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Η γρήγορη οικονομική ανάκαμψη της πόλης από την πανδημία του κορωνοϊού ενίσχυσε επίσης βασικούς τομείς όπως ο τουρισμός και η ακίνητη περιουσία, κάτι που πιθανότατα θα βοηθήσει στην απορρόφηση μέρους του ελλείμματος από το αλκοόλ.

Η τελευταία πρωτοβουλία θα διαρκέσει για ένα χρόνο και έχει περιγραφεί ως δοκιμαστική περίοδος από στελέχη του κλάδου που ενημερώθηκαν για την απόφαση, ανέφεραν οι Κυριακάτικοι οι Financial Times. Θα συνεχίσει να επιβάλλεται φόρος προστιθέμενης αξίας 5% στις πωλήσεις αλκοόλ.

 

Περισσότεροι Ομογενείς

Οι ομογενείς αποτελούν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων στα ΗΑΕ, εκ των οποίων το Ντουμπάι είναι η μεγαλύτερη πόλη. Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να προσελκύσει περισσότερα εκατομμύρια τις επόμενες δεκαετίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αρχές των ΗΑΕ εισήγαγαν μια σειρά μέτρων με στόχο τη χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών. Το αλκοόλ εξακολουθεί να είναι εντελώς απαγορευμένο στη Σαουδική Αραβία. Σε άλλες περιφερειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Ομάν, φορολογείται βαριά.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.