Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το νέο δεύτερο κρασί για το Chile’s Seña έχει ήδη εξαντληθεί

Χθες κυκλοφόρησε μια δεύτερη ετικέτα για το εκλεκτό κρασί της Χιλής Seña, που ονομάζεται Rocas de Seña, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του στην αγορά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Μιλώντας λίγο μετά την κυκλοφορία του τρύγου 2020 και των δύο κρασιών στο εμπόριο μέσω της La Place de Bordeaux, νέα ενημέρωση έσκασε σαν βόμβα αναφέροντας ότι η νέα ετικέτα είχε ήδη εξαγοραστεί στο σύνολό της. Ενώ, κατά τη διάρκεια μιας γευσιγνωσίας των νέων κυκλοφοριών στο Λονδίνο, ο Patrick McGrath, ο οποίος είναι επικεφαλής του βρετανικού διανομέα για το Viñedos Familia Chadwick, Hatch Mansfield, είπε ότι το Rocas de Seña «έχει ήδη εξαντληθεί».

Έπειτα, τόσο το Seña όσο και το Rocas de Seña διαδίδονται παγκοσμίως μέσω των Γάλλων διαπραγματευτών, η Hatch Mansfield ενεργεί ως διανομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο για άλλες μάρκες στο χαρτοφυλάκιο της Viñedos Familia Chadwick της Χιλής, η οποία είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου για τη Seña, μαζί με τους Errázuriz, Viñedo Chadwick. .

Το vintage του Seña 2020 κυκλοφόρησε στα 85 € ανά μπουκάλι πρώην διανομέα, αύξηση 6,2% σε σχέση με την τιμή έναρξης του 2019 (και προσφέρεται από το διεθνές εμπόριο για 1.029 £ ανά 12×75), το Rocas de Seña 2020 κυκλοφόρησε στα 35 € ανά μπουκάλι πρώην διαπραγματευτής και προσφέρεται για 426 £ ανά θήκη (12×75).

Ελαφρώς λιγότερες από 3.000 θήκες κατασκευάστηκαν από την εναρκτήρια σοδειά του 2020 του Rocas de Seña, που αποτελεί περίπου τη μισή ετήσια παραγωγή του grand vin, Seña.

Ενώ, και τα δύο κρασιά προέρχονται κυρίως από την ίδια πηγή, δηλαδή ένα απομονωμένο, βιοδυναμικά καλλιεργημένο κτήμα στην κοιλάδα Aconcagua, η ποικιλιακή σύνθεση των δύο εκφράσεων είναι εντελώς διαφορετική.

Το Seña είναι ένα μείγμα που κυριαρχεί στο Cabernet (53%), και συμπληρώνεται από Malbec (25%) και Carmenère (15%), μαζί με μια πινελιά Petit Verdot (7%), ενώ το Rocas de Seña δεν περιέχει Carmenère και κυριαρχείται από Malbec (38%), Syrah (25%), Cabernet Sauvignon (15%) και Grenache (14%), τα οποία ενσωματώθηκαν επίσης, μαζί με Petit Verdot (8%).

Παράλληλα, σχολιάζοντας το μείγμα των σταφυλιών στα κρασιά στη γευσιγνωσία στο Λονδίνο χθες, ο οινοπαραγωγός Francisco Baettig είπε ότι είχε επιλέξει μια σειρά από διαφορετικές ποικιλίες για να διασφαλίσει ότι το Rocas de Seña, που πήρε το όνομα του από τα βραχώδη εδάφη της Ακονκάγκουα.

«Δεν ήθελα να αντιγράψω το Seña μόνο με νεότερα αγροτεμάχια [αμπέλια], ήθελα να δώσω μια προσωπικότητα στο Rocas, γι’ αυτό χρησιμοποίησα το Malbec ως βάση αντί για το Cabernet και μερικές μεσογειακές ποικιλίες, με Syrah και Grenache», ανέφερε ο ίδιος.

Αν και δεν θα απέκλειε την ενσωμάτωση της Carmenère σε μελλοντικά μείγματα, είπε ότι το Petit Verdot ήταν σημαντικό για να φέρει «ένταση» στο κρασί, κάτι που χρειάζεται σε αυτό το ζεστό μέρος της Χιλής, καθώς και σε μια μέτρια ζεστή και ξηρή σοδειά όπως το 2020 .

Όσο για τα Syrah και Grenache, τα σταφύλια στην πραγματικότητα προέρχονται από μια ιδιοκτησία στο Vertientes, η οποία είναι «κοντά» στους αμπελώνες του Seña. Μάλιστα ο Baettig ανέφερε, ότι θα γίνει μέρος του κτήματος Seña «κάποια στιγμή».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.