Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το κτήμα Il Borro της οικογένειας Ferragamo αποκτά τους αμπελώνες Pinino στο Μονταλτσίνο

Το γνωστό κτήμα, Il Borro, που βρίσκεται στην ιστορική και διάσημη οινοποιητική περιοχή του Montalcino στην καρδιά της Τοσκάνης, εξαγόρασε την Tenuta Pinino σε μια κίνηση που θα προσθέτει περίπου 80.000 φιάλες ετησίως στην παραγωγή της οικογένειας Ferruccio Ferragamo. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στην Il Borro Wines να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά κρασιών υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας την ηγετική της θέση σε αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Το Il Borro προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο του το οινοποιείο Pinino έκτασης 21 εκταρίων στον υπάρχοντα αμπελώνα των 84 εκταρίων του. Με την εξαγορά αυτή οι αμπελώνες Brunello, Sangiovese και Rosso di Montalcino του Pinino θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της Il Borro, ενισχύοντας τις φυτεύσεις Sangiovese της τελευταίας μαζί με τις διεθνείς ποικιλίες Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah.

Το κτήμα Pinino δημιουργήθηκε στο Montalcino το 1874 και το 1950 καταχωρήθηκε στο Brunello Winemakers Register ως ένα από τα πρώτα αμπέλια στο Montalcino.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για αυτή την εξαγορά, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή μας και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με το παγκοσμίου φήμης Brunello di Montalcino», δήλωσε ο Ferruccio Ferragamo, πρόεδρος της Il Borro. «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για την αριστεία στην οινοποίηση. Με την Il Borro Wines, στοχεύουμε να προσφέρουμε μια υψηλότερης ποιότητας γκάμα κρασιών και ετικετών».

Το Il Borro εκτείνεται σε 1.100 εκτάρια βιολογικής καλλιέργειας στη λεκάνη Valdarno Superiore και εφαρμόζει βιολογική αμπελουργία από τότε που πιστοποιήθηκε το 2015. Η οικογένεια Ferragmo αγόρασε το κτήμα το 1993 με σκοπό να ζωντανέψει το χωριουδάκι στο Upper Valdarno της Τοσκάνης και να αποκαταστήσει το αρχαίο κάστρο και τα κτίριά του. Η πρώτη συγκομιδή του παραγωγού έγινε το 1999 και οι πρώτες 6.700 φιάλες του Il Borro Toscana παρουσιάστηκαν στην έκθεση κρασιού Vinitaly το 2001.

Με τη διαχείριση του γιου του Ferruccio, Salvatore, ο οποίος είναι βαθιά αφοσιωμένος στον τομέα του κρασιού, και της Vittoria, υπεύθυνης για τις βραβευμένες προσπάθειες βιωσιμότητας του ακινήτου, το κτήμα κατέγραψε έσοδα άνω των 22 εκατ. ευρώ το 2023, αύξηση 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Il Borro Wines, το τμήμα αμπελουργίας και οινολογίας της εταιρείας, σημείωσε ανάπτυξη 20%, με σημαντικές αυξήσεις πωλήσεων σε όλες τις αγορές.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με αυτή την εξαγορά, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή μας και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με το παγκοσμίου φήμης Brunello di Montalcino», σχολίασε ο Ferruccio Ferragamo, Πρόεδρος της Il Borro. «Είναι μια σημαντική επένδυση που θα ανυψώσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για αριστεία στην οινοποίηση. Με την Il Borro Wines, στοχεύουμε να προσφέρουμε μια ολοένα ευρύτερη και υψηλότερης ποιότητας γκάμα κρασιών και ετικετών.».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πληθώρα νέων τεχνολογιών που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της αμπελουργίας είδαμε στην φετινή Vinitech-Sifel, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου. Οι...

REPORTS

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων για τους οινοπαραγωγούς ανά την υφήλιο, η ισπανική ποικιλία Monastrell φαίνεται να προσαρμόζεται ιδανικά στις...

REPORTS

Ένα οργανικό κρασί που παράγεται από αφοσιωμένους καθολικούς χριστιανούς σε ένα οικολογικό χωριό στην κοιλάδα του Λίγηρα επιλέχθηκε για τον εορτασμό του επανανοίγματος της...

REPORTS

H τεράστια προσέλευση του κόσμου του κρασιού στην φετινή έκδοση της Vinitech-Sifel (26-28/11) στο Μπορντό αν μη τι άλλο δείχνει δίψα για λύσεις βιωσιμότητας...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Την αναβίωση της παράδοσης στην σύγχρονη οινοπαραγωγή φέρνουν οι limited edition ετικέτες του κτήματος Μέγα Σπήλαιο, Heritage of Mega Spileo Estate, Assyrtiko 2023 και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...