Connect with us

Αναζήτηση

VIDEOS

«Κάθε αμπελοτόπι και μια ετικέτα, αυτή είναι η φιλοσοφία μας», σημειώνει ο Χρήστος Αϊβαλής

«Ξηρικοί αμπελώνες για να µπορέσουµε να ενθαρρύνουµε το ριζικό σύστηµα να κατέβει χαµηλά για να δώσει το χαρακτήρα του terroir, δηλαδή το χαρακτήρα των συνθηκών που επικρατούνε στην περιοχή, αλλά και του εδάφους φυσικά. ∆ηλαδή του µικροκλίµατος, των εδαφολογικών συνθηκών, του κλώνου, της ποικιλίας και του ανθρώπου, αφού µεγάλος συνδιαµορφωτής είναι ο αµπελουργός. Για το λόγο αυτό εµείς έχουµε καθιερώσει κάθε αµπελοτόπι να είναι και µια ετικέτα» σημειώνει ο εμβληματικός οινοποιός Χρήστος Αϊβαλής. «Είµαι πάρα πολύ αυστηρός µε τον ίδιο µου τον εαυτό. Θέλω την τελειοµανία που µε διακρίνει να τη µεταφέρω στο αµπέλι. Η καλλιέργεια του αµπελιού είναι πολύ δύσκολη, γιατί κάθε χρονιά έχει το δικό της χαρακτήρα και τα δικά της χαρακτηριστικά, και πρέπει όλα αυτά να προσαρµόζονται» σημειώνει ο ίδιος στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον Γιάννη Πανάγο και το Wine Trails.

Σχετικά Άρθρα

VIDEOS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

VIDEOS

«Για να κάνεις ένα πολύ μεγάλο κρασί, πρέπει να εντοπίσεις τον τόπο παραγωγής, τον κλώνο, και μαζί με όλα αυτά τους κατάλληλους τρόπους οινοποίησης...

VIDEOS

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

VIDEOS

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα – της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...