Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παραγωγοί κρασιού του Languedoc επιλέγουν την αγορά του Η. Βασιλείου

Αν και υπήρξαν προκλήσεις τόσο κλιματικές όσο και οικονομικές, οι παραγωγοί του Languedoc εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι τόσο για τον τρύγο 2022, όσο και για τη ζήτηση για τα κρασιά τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ένα από τα θετικά στοιχεία ενός, κυριολεκτικά, καυτού καλοκαιριού ήταν η σχετική υγεία των σταφυλιών. Ένας εκπρόσωπος του Clos de L’Amandaie ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του ότι: «Είναι ένα πολύ καλό vintage, χωρίς κάποια ασθένεια και χωρίς ωίδιο. Η ποσότητα είναι πολύ καλή για να τελείως εντάξει…θα χρειαστεί να διορθώσουμε λίγο το pH στο κελάρι μόνο». Ενώ, συμπλήρωσε, ότι ο καπνός/φωτιά δεν ήταν πρόβλημα για τους αμπελώνες.

Στην αντίπερα όχθη, η έλλειψη βροχοπτώσεων ήταν κάτι ανησυχητικό και η περιοχή, που έχει αυστηρούς κανόνες για την άρδευση. Ορισμένοι παραγωγοί τα πήγαν καλύτερα από άλλους. Thibaut de Braquilanges του Château de Lastours στο AOP Corbieres: «Είμαστε πολύ τυχεροί στο Lastours που έχουμε νερό [λόγω μιας δεξαμενής] και μπορούμε να ποτίζουμε τα αμπέλια εντός του νόμου. Το νερό είναι για να σώσει το φυτό, όχι για να παράγει περισσότερα».

Ωστόσο, ο de Braquilanges δεν εφησυχάζετε: «Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις τώρα…Πρέπει να βρούμε ποικιλίες που να είναι ανθεκτικές στην ξηρότητα, πρέπει να εξοικονομήσουμε το νερό της βροχής… Στη Νότια Γαλλία υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι με ένα ή δύο οικόπεδα και για αυτούς θα είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε ένα μεγάλο οινοποιείο και μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον».

Βέβαια, υπάρχουν πολλά περισσότεροι κίνδυνοι από την ξηρασία, τους οποίους θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Παρά το καυτό καλοκαίρι και την πρόταση ότι αυτό το vintage ήταν απαλλαγμένο από ασθένειες, ο De Braquilanges είπε: «Η ασθένεια εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Από τα τελευταία 10 χρόνια, μετά τη φυλή, τα παράσιτα, όπως οι πεταλούδες και το ωίδιο συνεχίζουν να εμφανίζονται». Στην περίπτωση των πεταλούδων, οι φερομόνες χρησιμοποιούνται για να μπερδέψουν σεξουαλικά τις θηλυκές πεταλούδες που διαφορετικά θα γεννούσαν τα αυγά τους στα σταφύλια.

«Πρέπει να ακούμε τη φύση. Τα βιολογικά δεν είναι εύκολο, αλλά το κλίμα μας το κάνει πιο εύκολο από ό,τι στο Μπορντό ή τη Βουργουνδία», κατέληξε.

Πέρα από τη φύση, εμφανίστηκαν και οικονομικά εμπόδια.

«Νομίζω ότι το Brexit έχει επηρεάσει περισσότερο τους Βρετανούς παρά εμάς», εκμυστηρεύτηκε ο εκπρόσωπος του Clos de L’Amandaie. Ο De Braquilanges είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μια ελκυστική αγορά για εμάς. Ιστορικά εσείς [το Ηνωμένο Βασίλειο] είστε ο πρώτος πελάτης για το γαλλικό κρασί». Όταν ρωτήθηκε εάν τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν αιτία ανησυχίας, επεσήμανε μια προηγούμενη περίπτωση ευελιξίας: «Προηγουμένως, αλλάξαμε τη γκάμα προκειμένου ο διανομέας μας να αλλάξει τις τιμές».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με...

REPORTS

Μία ανατρεπτική προσπάθεια που λόγω χαρακτήρα προσομοιάζει στην διαδικασία παραγωγής των garage wines βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία τριετία εντός των ορίων της...

REPORTS

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς...

REPORTS

Η αφρόκρεμα της οινικής κοινότητας αναμένεται να συγκεντρωθεί τον Ιούνιο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Masters of Wine Symposium,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.