Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το διάσημο για τα ροζέ κρασιά του Château d’Esclans δημοπρατεί μέσω BlockBar ένα βαρέλι σε NFT

Ο παραγωγός του Château d’Esclans και η αγορά blockchain, BlockBar, πωλούν ένα βαρέλι ροζέ Garrus με Non-fungible token (NFT) μέσω μιας διαδικτυακής δημοπρασίας.

Το βαρέλι Garrus 2023 χωρίζεται σε τέσσερα τέταρτα και θα είναι διαθέσιμο μέσω της νέας τεχνολογίας leaderboard της BlockBar. Μόλις το κρασί οδηγηθεί προς εμφιάλωση, κάθε ιδιοκτήτης του ενός  τέταρτου βαρελιού, περίπου 150 λίτρα, θα επιλέξει το υγρό να εμφιαλωθεί είτε σε κανονικό μέγεθος, είτε σε Magnums, Jeroboams ή ακόμη και σε Methuselah έξι λίτρων.

Οι αγοραστές θα έχουν το δικαίωμα να μεταπωλήσουν το μερίδιό τους στο κρασί μέχρι τις 21 Ιουνίου στην αγορά του BlockBar, ενώ οι δυνητικοί ιδιοκτήτες θα πρέπει επίσης να υποβάλουν αιτήσεις εμφιάλωσης μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Εάν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να στείλουν τις φιάλες τους στην αποθήκη της BlockBar, το NFT του ενός τετάρτου του βαρελιού τους θα μετατραπεί σε NFT που αντιπροσωπεύουν την κυριότητα των ζητούμενων μεγεθών και ποσοτήτων φιαλών, δήλωσε ο παραγωγός.

Και οι τέσσερις ιδιοκτήτες του βαρελιού θα λάβουν επίσης προσκλήσεις να φέρουν τρεις επιπλέον καλεσμένους για μια ημέρα με τον ιδρυτή του Château d’Esclans Sacha Lichine στην Προβηγκία κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου συγκομιδής.

Η εμπειρία αυτή περιλαμβάνει μια VIP ξενάγηση στο οινοποιείο και τους αμπελώνες καθώς και μια γευστική δοκιμή με τον οινοποιό. Το όνομα του κάθε ιδιοκτήτη θα είναι επίσης προσωποποιημένο στο βαρέλι μαζί με μια φωτογραφία του στην αίθουσα των βαρελιών.

Ο ιδρυτής του Château d’Esclans Sacha Lichine δήλωσε σχετικά: «Η καινοτομία της δημοπράτησης ενός βαρελιού από το καλύτερο ροζέ μας για πρώτη φορά στη BlockBar είναι πολύ συναρπαστική», πρόσθεσε.

Ο Jamie Ritchie της BlockBar δήλωσε ότι ο Sacha Lichine δημιούργησε «μια παγκόσμια επανάσταση στο ροζέ που έχει αντηχήσει σε όλο τον κόσμο». Κατά τον ίδιο, «ο Ριχίτσι είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς της αγοράς, ο οποίος έχει φέρει μιαπαγκόσμια επανάσταση στον χώρο του κρασιού: Στο Château d’Esclans, επαναπροσδιόρισε τον ορισμό του ροζέ παγκόσμιας κλάσης, από το Whispering Angel μέχρι το Garrus, το πιο πολυτελές και σοβαρό ροζέ που έχει παραχθεί ποτέ».

«Θα προσφερθεί στη BlockBar σε μια νέα δημοπρασία leaderboard, η οποία φέρνει έναν διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα μηχανισμό τιμολόγησης στην πώληση, καθιστώντας την άλλη μια πρωτοτυπία στο είδος της».

Πηγή:thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πάρει νέα τροπή, με την Κίνα να υπαινίσσεται πιθανά αντίμετρα που στοχεύουν σε βασικές ευρωπαϊκές...

REPORTS

Περίπου το 1/6 της παραγωγής κρασιών Ονομασίας Προέλευσης Chablis επλήγη όταν μέσα σε λίγα λεπτά το βράδυ της 1ης Μαΐου, μια σφοδρή χαλαζόπτωση χτύπησε...

REPORTS

Η Marchesi Antinori ανήκει εσχάτως στους παραγωγούς κρασιών υψηλού προφίλ που επενδύουν στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της ρομποτικής αμπελώνων.

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...

REPORTS

Η φετινή σεζόν για τους κρητικούς αμπελώνες χαρακτηρίζεται από μια πρωιμότητα δύο εβδομάδων, πιο έντονα αντιληπτή στην πρώιμη - παραλιακή ζώνη. Στο νομό Ηρακλείου...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της Νότιας Ευρώπης πρέπει να προσαρμοστούν αν θέλουν να επιβιώσουν απέναντι στα κύματα ξηρασίας που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια.