Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το βραβείο του Decanter Rising Star 2022 απονέμεται στον Απόστολο Θυμιόπουλο

Το Decanter ανακοίνωσε, ότι το βραβείο Rising Star για το 2022 απονεμήθηκε στον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο, ο οποίος βοήθησε να προωθηθεί μια νέα γενιά ελληνικών κρασιών στη διεθνή σκηνή.

Τώρα σε δεύτερο χρόνο, το βραβείο Rising Star δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει τα ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο του κρασιού. Ο περσινός νικητής ήταν ο Dr. Axel Marchal, καθηγητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Αμπέλου και Οίνου του Πανεπιστημίου του Μπορντό (ISVV).

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος, με έδρα τη Νάουσα, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, πιστώνεται αυτό το βραβείο για την οινοποίηση των ερυθρών οίνων που παράγονται από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Sarah Jane Evans MW περιέγραψε τον Θυμιόπουλο πολύ περισσότερο από έναν λαμπρό οινοποιό. «Έχει γίνει ο πρεσβευτής των νέων κρασιών και οινοπαραγωγών της Ελλάδας, πηγαίνοντας την Ελλάδα πέρα ​​από τη νότια Μεσόγειο και καθιερώνοντάς την στις διεθνείς αγορές», έγραψε σε ένα άρθρο στο περιοδικό Decanter.

«Είναι αμφισβητήσιμο, εάν το αστέρι του Απόστολου έχει ήδη ανατείλει», είπε ο αρχισυντάκτης Chris Maillard, «καθώς είχε ήδη μεγάλη απήχηση. Αλλά η ομάδα ειδικών μας θεώρησε ότι κάποιος με την ενέργειά του και την ορμή του δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Έχει πολλά περισσότερα να δώσει και ανυπομονούμε για ό,τι κάνει στη συνέχεια, το οποίο αναμφίβολα θα είναι εκπληκτικό».

Ο Θυμιόπουλος σπούδασε οινοποίηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άνοιξε ένα οινοπωλείο στη Θεσσαλονίκη πριν επιστρέψει στο οικογενειακό οινοποιείο. Καλλιεργεί βιοδυναμικά και ανέδειξε ως βασική επιρροή τον κορυφαίο Έλληνα οινοποιό Χαρίδημο Χατζηδάκη, από τη Σαντορίνη που πέθανε το 2017.

«Ο Χαρίδημος με δίδαξε πώς να βγάζω φρεσκάδα από τη φωτιά, δηλαδή πώς να παράγω κρασιά με φρεσκάδα και φινέτσα από ένα καυτό ηφαιστειακό terroir», τόνισε ο Θυμιόπουλος.

Ο Matthew Horsley, αγοραστής κρασιού στο The Wine Society, είπε ότι τα κρασιά του Θυμιόπουλου είναι «άψογη κομψότητα και αυθεντικότητα» και μπορούν «να βρίσκονται περήφανα ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά στον κόσμο», καθώς έκλεισε λέγοντας ότι ο ίδιος είναι επίσης ένας σπουδαίος άνθρωπος.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...