Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Αυστραλιανό Penfolds αποφεύγει δασμούς με κρασί «made in China»

Η εμβληματική μάρκα κρασιού της Νότιας Αυστραλίας Penfolds ανακοίνωσε σχέδια να παρακάμψει τους απότομους κινεζικούς δασμούς στο αυστραλιανό κρασί, παράγοντας ένα κρασί που παρασκευάζεται στην ίδια την Κίνα.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η εταιρεία είπε ότι βρήκε «υποσχόμενα χαρακτηριστικά» στα σταφύλια που προέρχονται από τη Ningxia, στο κεντρικό-βόρειο τμήμα της Κίνας, και τη Shangri-la στη νοτιοδυτική επαρχία Yunnan.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Ford είπε ότι η κίνηση αντιπροσωπεύει τη «δέσμευση της Treasury Wine προς την Κίνα».

«Η Κίνα είναι μια αναδυόμενη περιοχή εκλεκτής οινοποίησης και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να παράγουμε κορυφαία κινεζικά κρασιά, που διατηρούν το χαρακτηριστικό στυλ των Penfolds και την ασυμβίβαστη ποιότητα», σημειώνει ο ίδιος.

Ως κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός κρασιού, έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της κατηγορίας και της βιομηχανίας κρασιού στις διάφορες αγορές μας».

Η TWE πρόσθεσε ότι είχε συνάψει μια “στρατηγική συμφωνία συνεργασίας” με την China Alcoholic Drinks Association, τον κύριο φορέα της οινοβιομηχανίας της χώρας, η οποία θα της επέτρεπε να αναπτύξει την “ταχέως αναπτυσσόμενη ικανότητα της οινοβιομηχανίας” της Κίνας.

Στην αντίπερα όχθη, πολλοί είναι αυτοί, που ισχυρίζονται ότι οι λεγόμενοι δασμοί «αντι ντάμπινγκ» της Κίνας που επιβλήθηκαν στους Αυστραλούς εξαγωγείς κρασιού το 2020 έχουν καταστρέψει την αγορά.

Η ετήσια αξία της βιομηχανίας κρασιού της Αυστραλίας έχει συρρικνωθεί από 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε 82 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Grape and Wine Tony Battaglene χαιρέτισε την κίνηση της Treasury Wine ως «έναν τρόπο να διατηρηθεί η παρουσία της Αυστραλίας στην αγορά».

«Δεν εκπλήσσομαι πραγματικά. Οι περισσότερες από τις εταιρείες μας περνούν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο λόγω του κλεισίματος της κινεζικής αγοράς και έτσι όλοι προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους», είπε στο ABC Radio Adelaide.

“Η Penfolds είναι ένα εμβληματικό brand που συνδέεται με την Αυστραλία. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούν κινέζικο κρασί, θα βοηθήσει την Αυστραλία.” Συμπλήρωσε ο Tony Battaglene.

Ωστόσο, ο κ. Battaglene είχε επιφυλάξεις σχετικά με την ποιότητα του κρασιού.

«Η Κίνα είναι ένα πραγματικά δύσκολο μέρος για να καλλιεργήσεις σταφύλια και να φτιάξεις καλό κρασί», είπε.

“Γενικά, το μεγαλύτερο μέρος της ποιότητας είναι σε χαμηλότερες τιμές… επομένως δεν είναι της ποιότητας ενός Penfolds. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικές περιοχές όπου παίρνετε μικρές ποσότητες κρασιού πολύ υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα, η Treasury Wines είπε ότι η Κίνα αναμένεται να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο μέχρι το επόμενο έτος, με περίπου 52 εκατομμύρια πότες κρασιού.

Το 2021, οι Κινέζοι καταναλωτές ήπιαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο λίτρα κρασί.

Ο κ. Battaglene είπε ότι ενώ τα αυστραλιανά κρασιά διατηρούνται σε premium στην Κίνα, υπάρχει επίσης όρεξη για τοπικά προϊόντα.

«Οι Κινέζοι καταναλωτές θέλουν να ξέρουν ότι αυτό που αγοράζουν είναι αυτό που παίρνουν, οπότε πιστεύω ότι η δύναμη της επωνυμίας Penfolds θα οδηγήσει την ακεραιότητα στο σπίτι», είπε.

Πρόσθεσε ότι και άλλοι Αυστραλοί παραγωγοί κρασιού με τους πόρους πιθανότατα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Penfolds επεκτείνοντας στην κινεζική αγορά.

 

ΠΗΓΗ: abc.net.au

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το τεράστιο δυναμικό κάποιων ποικιλιών φέρνει στο ποτήρι μας η συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κεφαλονιάς, με τους...

REPORTS

Κλωνική επιλογή και διάσωση των ελληνικών ποικιλιών ίσον «HELLENiFERA» που φαίνεται να διαµορφώνει το µέλλον της αµπελουργίας στην Ελλάδα. Πρόκειται ένα εταιρικό σχήµα που...

REPORTS

Το οινοποιείο Afianes στην Ικαρία με παραδοσιακές μεθόδους αλλά και καινοτόμες ιδέες, σημαδεύει το παγκόσμιο οινόφιλο κοινό

REPORTS

Η κίνηση προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας είναι σχεδόν καθολική στη χώρα του κρασιού.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.