Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αμπέλι αγαπάει τη Φαλάνη

Με όραμα την παραγωγή ποιοτικών κρασιών και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που προσφέρει στα κρασιά η θεσσαλική Γη αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραγωγό και στον καταναλωτή, πορεύεται στο χρόνο η Οινοποιία Αλατά

Η δημιουργία του αμπελώνα της Οινοποιίας Αλατά ξεκίνησε πειραματικά το 2004 ενώ από το 2008 και μετά το εγχείρημα απέκτησε επαγγελματική υπόσταση. Η Οινοποιία ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα στην κατοχή της βρίσκονται 95 στρέμματα αμπελώνων, εκ των οποίων τα 84 είναι σε πλήρη παραγωγή και τα 11 είναι νεόφυτα, ενώ ήδη νέες φυτεύσεις είναι προγραμματισμένες στο κοντινό μέλλον. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στον Θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λάρισας, στις θέσεις «Αμμούδες» και «Παλιάμπελα» του χωριού Φαλάνη. Εκεί καλλιεργείται μια μεγάλη γκάμα λευκών και ερυθρών, ελληνικών και ξένων ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Malvasia,Vermentino, Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και σε πειραματική βάση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ιταλική ποικιλία Sagrantino.

Σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής

Η καλλιέργεια των αμπελώνων και η οινοποίηση των σταφυλιών βασίζεται σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και οινοποίησης, στα πλαίσια μιας βιολογικής διαχείρισης, με γνώμονα την άριστη ποιότητα σταφυλιών και κρασιών. Η πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ των αμπελώνων και του οινοποιείου καθώς και η εφαρμογή ψύξης κατά τη μεταφορά των σταφυλιών υποδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό και προστασία με την οποία οι άνθρωποι της Οινοποιίας Αλατά περιβάλλουν την πρώτη ύλη. Από τον Δεκέμβριο του 2019 η Οινοποιία Αλατά αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), συμμετέχοντας ανελλιπώς σε εκθέσεις κρασιού σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει κάνει και τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών σε χώρες όπως η Αυστρία και η Δανία.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Οινοποιείου συμβαδίζουν απόλυτα με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, έτσι ώστε να προστατεύουν την ποιότητα του σταφυλιού, γλεύκους και οίνου.

ΕΞΟΧΟΣ, ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

REPORTS

Νέους ορισμούς για τους αποαλκοολομένους οίνους και τα κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα φαίνεται να εξετάζει η Κομισιόν, προκειμένου να δώσει ώθηση στη συγκεκριμένη κατηγορία....

REPORTS

Με δύο διαφορετικές οινοποιητικές εκφάνσεις, (επανα)συστήνεται από το «Κτήμα Γράμψα» στο οινόφιλο κοινό η «Μακρηποδιά», μια παλαιά ποικιλία της Ζακύνθου, που «φλέρταρε» επικίνδυνα με...

REPORTS

Δύο ακόμα δράσεις εξωστρέφειας, στο μήκος κύματος του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου marketing οίνου πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου την εβδομάδα που πέρασε.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

REPORTS

Οι αγοραστές εξακολουθούν να αποφεύγουν το ρίσκο, αλλά υπάρχουν σημάδια «εξισορρόπησης» του κλίματος και μια περίοδος χαμηλότερων τιμών στη δευτερογενή αγορά μπορεί να σημαίνει...

REPORTS

Οι καταξιωμένοι διεθνώς μοσχάτοι οίνοι του Ε.Ο.Σ Σάμου επέστρεψαν και φέτος από τη Γαλλία και το διαγωνισμό «Vinalies International 2025», με δύο ακόμη χρυσά...