Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τον τρύγο του 2018 σε επίπεδο ποιότητας ανταγωνίζεται ο φετινός στη Χιλή

Οι παραγωγοί σε όλη τη Χιλή αναφέρουν μια επιτυχημένη συγκομιδή 2022 συγκρίνοντας τον φετινό τρύγο σε επίπεδα ποιότητας με αυτόν του 2018.

Παρά την έντονη ξηρασία για σχεδόν δύο χρόνια, οι οινοπαραγωγοί της Χιλής αναφέρουν μια επιτυχημένη συγκομιδή του 2022 σε γενικές γραμμές, με το Cabernet Sauvignon να ξεχωρίζει ως πρωτοπόρος σε ποιότητα.

Ο Sebastian Labbé, επικεφαλής οινοποιός Viña Santa Rita, μιλώντας στο drink business είπε ότι τα κρασιά του 2022 μπορεί να καταλήξουν να ανταγωνίζονται την ποιότητα των εκφράσεων της σοδειάς του 2018. Έχοντας λανσάρει το Casa Real Reserva Especial 2018 στην La Place de Bordeaux τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Labbé είπε σχετικά με την πιο πρόσφατη καλλιέργεια: «Νομίζω ότι το 2022 με τις ψυχρότερες θερμοκρασίες και τις χαμηλότερες αποδόσεις θα είναι μια φανταστική σοδειά για την Casa Real, ανάλογου επιπέδου υψηλής ποιότητας με αυτή του  2018».

Σύμφωνα με τους ειδικούς από την περιοχή το 2022 είναι μια σταθερή χρονιά για τους λευκούς, που δείχνουν την τυπικότητα των περιοχών τους, αλλά οι κόκκινοι είναι ακόμα καλύτεροι. «Το Cabernet φέτος είναι φανταστικό, ειδικά από το Maipo και την Colchagua. Το 2022 ήταν μια ελαφρώς θερμότερη χρονιά από το 2021, επομένως δεν κάναμε τη συγκομιδή μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαμε τελειώσει τα πάντα μέχρι τα μέσα Απριλίου, επομένως οι αποδόσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες αλλά εξαιρετικής ποιότητας», αναφέρουν στο db.

Η Los Boldos, με έδρα το Cachapoal, έχει ανατρέψει την τάση με τις αποδόσεις να ανεβαίνουν και όχι να πέφτουν. «Για εμάς ήταν πολύ καλό. ακόμη και λίγο πιο παραγωγικό από το 2021», δήλωσε ο οινοποιός Meinard Bloom. «Το Cabernet Sauvignon φαίνεται ότι θα λάμψει. Οι τελευταίοι μήνες πριν το μάζεμα ήταν πολύ ζεστοί, κάτι που βοήθησε στην ωρίμανση του τρύγου. Το Petit Verdot μας είναι επίσης φανταστικό, αλλά υπάρχει πολύ λίγο από αυτό. Το χρησιμοποιούμε για blending, καθώς δίνει φρεσκάδα και χαρακτήρα στα μείγματα Cab Sauv.”

Η Viña Carmen περιγράφει μια αντίστοιχη ρόδινη εικόνα. «Ονομάζω το 2022 «έτος ισορροπίας» και για μένα είναι ένας από τους καλύτερους τρύγους των τελευταίων πέντε ετών», δήλωσε η οινοποιός Έμιλι Φαλκόνερ στη db. «Οι αποδόσεις μας για το 2022 είναι λίγο χαμηλότερες από το 2021, περίπου 5%. Φέτος, αρχίσαμε επίσης να βλέπουμε τα αποτελέσματα των αναφυτεύσεων κατά 85% στον αμπελώνα μας στο Alto Jahuel, που σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για το Cabernet Sauvignon, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη του έργου».

Σύμφωνα με τον Falconer και τη Noelia Orts, οινοποιό στο Emiliana Organic Vineyards, το 2022 θα είναι επίσης μια πολύ καλή χρονιά για το Limari, όπου μεγαλώνει μεγάλο μέρος του premium Chardonnay της Χιλής. Είναι καλά νέα για τη Santa Rita, η οποία άλλαξε την παραγωγή Chardonnay από τη Leyda στο Limari το 2016 και τώρα καρπώνεται τους καρπούς. «Το Chardonnay μας έχει σίγουρα τις μεγαλύτερες δυνατότητες για εκλεκτό κρασί ως λευκή ποικιλία», είπε ο Labbé.

Ωστόσο, ο οινοποιός της Viña Morande, Ricardo Baettig, εξακολουθεί να προειδοποιεί για να μην είναι υπερβολικά αισιόδοξος, δηλώνοντας στη db: «Η μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας της Χιλής τους τελευταίους 12 μήνες είναι η ποιότητα και η ποικιλομορφία που δείχνουν τα κρασιά μας. Αλλά η παρασκευή κρασιού είναι εύκολη. Είναι δύσκολο όμως να πουλάς κρασί».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Είσοδο στην ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας επιχειρεί το δίδυμο Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή που πριν από λίγες ημέρες απέκτησε τον περιποιημένο αμπελώνα με το Ξινόμαυρο...

REPORTS

Από τον Απρίλιο του 2022, πάνω από τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου απλώνεται ο ιδιόκτητος βιολογικός µη αρδευόµενος αµπελώνας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο οινοποιός, που φιλοξενεί στην νέα έκδοση του το Wine Trails αυτό το Σάββατο, κοιτάζει τους πάντες στα μάτια διαθέτοντας αφοπλιστική ειλικρίνεια. Λατρεύει τον...

REPORTS

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.