Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τιμή ρεκόρ έφτασε σε δημοπρασία φιάλη κρασιού που ξεπέρασε τα 1 εκατ. δολάρια

Ένα μπουκάλι έξι λίτρων The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ, φτάνοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία.

Emeril Lagasse Foundation's Carnivale du Vin breaks record with million-dollar wine auction, celebrating with the Boogie Wonder band at the Fillmore.

του Ζήση Πανάγου

 

Ένας άντρας ονόματι Don Steiner αγόρασε το μπουκάλι Cabernet Sauvignon σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία στη Νέα Ορλεάνη στις 6 Νοεμβρίου. Δεν έχουν αποκαλυφθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον πλειοδότη της φιάλης.

Ο Jesse Katz, οινοποιός του Healdsburg, είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο του μπουκαλιού. Ο Katz ίδρυσε το The Setting Wines το 2014 με δύο φίλους, τον Jeff Cova και τον Noah McMahon. Τώρα 36 ετών, ο Katz παράγει επίσης κρασιά για το Montage Healdsburg. Είναι επίσης ο ιδρυτής των ετικετών κρασιού Aperture Cellars και Devil Proof και έχτισε πρόσφατα το Aperture Estate, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa, όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard. Ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, ένα μπουκάλι 750 ml θα κοστίσει πιο ταπεινά 185 δολάρια. Ωστόσο, μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019 κατασκευάστηκαν ποτέ, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε στα χέρια σας.

Η δημοπρασία στην οποία πραγματοποιήθηκε η πώληση του μπουκαλιού έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα του διάσημου σεφ Emeril Lagasse.

Μια διαδικασία που μάλλον στέφθηκε με επιτυχία, καθώς κατάφεραν να συγκεντρωθούν πάνω από 3,75 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία της Νέας Ορλεάνης, υποστηρίζοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση στη δέσμευσή της να δημιουργήσει ευκαιρίες για καθοδήγηση νέων στη μαγειρική, τη διατροφή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

«Είναι μεγάλη τιμή να έχω κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μόνο μπουκάλι κρασιού που έχει πουληθεί ποτέ και να συγκεντρώσω 1 εκατομμύριο δολάρια για έναν σκοπό που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου», τόνισε ο Katz σε γραπτή δήλωση, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma. «Το να γνωρίζουμε πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν προς το καλύτερο από αυτό το μόνο μπουκάλι είναι μια χαρούμενη υπενθύμιση του γιατί ιδρύσαμε το The Setting Wines».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Kαλλιεργεί αποκλειστικά βιολογικά σταφύλια, ενώ οι αμπελώνες της οικογένειας Κωστάκη ήταν οι πρώτοι που πιστοποιήθηκαν στη Σάμο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέγερση...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Πολιορκημένοι απ' έξω κι από μέσα», παραφράζοντας τον Ρίτσο, οι επιλογές των αμπελουργών και οινοποιών της Αττικής ήταν είτε ο δρόμος προς τα πάνω...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελώνες Vassaltis, βάζουν στο κάδρο της δραστηριότητάς τους και την παραγωγή μελιού.

REPORTS

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά κυκλοφόρησαν στην αγορά οι πρώτες φιάλες επώνυµου ελληνικού κρασιού εσοδείας 2021, σε µια εξέλιξη που από τη µια ανταποκρίνεται...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.