Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την δική του βασιλική θέση έχει βρει το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του περίοπτη θέση στο μενού degustation του εστιατορίου «Tudor Hall» με 3 αστέρια Michelin και μαγευτική θέα. Ο χώρος, υψηλής αισθητικής μα και γαστρονομικής άποψης, συνδυάζει τη μακρά ιστορική ταυτότητα του ξενοδοχείου με τη σύγχρονη άποψη στη δημιουργική, υψηλού επιπέδου, κουζίνα.

Αυτόν το συναρπαστικό συνδυασμό επιτυγχάνει με μεράκι ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς, το όνομα του οποίου αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και του ταξιδέματος σε  αξέχαστες γεύσεις. Σε αυτό το μενού, που εγείρει το συναίσθημα και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο απόλυτος συνδυασμός διακριτών γεύσεων. Έτσι, για το επιδόρπιο, προτείνει στους εκλεκτούς πελάτες ψητά βερίκοκα σε βούτυρο και μέλι αγριοβότανων, καραμελωμένο κρουασάν, σορμπέ από βερίκοκα και θρούμπι, αμύγδαλο, άνθη πορτοκαλιάς και μαρμελάδα από ψητά βερίκοκα, σε ένα συνδυασμό με το διαχρονικό μοσχάτο «Samos Nectar» του Συνεταιρισμού Σάμου. Το κρασί της αθανασίας και των θεών του Ολύμπου, το Samos Nectar, είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Το χρώμα του είναι βαθύ, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Διαθέτει καλή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ εμφανίζονται και στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, «ντυμένα» με μια εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στο λιαστό αυτό μοσχάτο. Στο στόμα, επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα η οποία αναδεικνύει τα έντονα αρώματά του και τη μεστή του γλυκύτητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη λίστα των βραβευμένων κρασιών του King George επιμελείται ο ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Νέο παγωτό με γεύση από το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, Samos Vin Doux, κυκλοφορεί η σαμιακή εταιρεία Gelateria «Piccolo Posto» Ηλία Γιαννουλόπουλου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.