Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα 50 ποτήρια από μοναδικά ελληνικά κρασιά που θα λάμψουν μέσα στο 2021

Κρασιά που επιβεβαιώνουν την αξία τους στο διάβα του χρόνου, ενσωματώνοντας τη φροντίδα του αμπελουργού και την τέχνη της οινοποίησης. Η φετινή προσπάθεια του The Top 50 έχει το δικό της ειδικό βάρος, καθώς έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που θα αφήσει ζωηρά τη σφραγίδα της και στα οινικά δρώμενα.

Κρασιά που επιβεβαιώνουν την αξία τους στο διάβα του χρόνου, ενσωματώνοντας τη φροντίδα του αμπελουργού και την τέχνη της οινοποίησης. Η φετινή προσπάθεια του The Top 50 έχει το δικό της ειδικό βάρος, καθώς έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς που θα αφήσει ζωηρά τη σφραγίδα της και στα οινικά δρώμενα.

Η ομάδα του WineTrails είναι πάλι εδώ, για πέμπτη συνεχή χρονιά, συνεπής στο ραντεβού με τον κόσμο του κρασιού, ώστε να παρουσιάσει, όπως κάθε χρόνο, μια συλλογή από 50 μοναδικά ελληνικά κρασιά.

Σημειωτέον ότι οι  επικρατούσες συνθήκες δυσκόλεψαν ακόμα και τη φυσική ανθρώπινη παρουσία σε αυτό που ονομάζουμε γευστική δοκιμή. Άλλωστε οι περιστάσεις έφεραν νέα ήθη στο παγκόσμιο οινικό χωριό, ήθη που αν δεν μείνουν για πάντα ως κομμάτια της καθημερινότητας, σίγουρα θα επηρεάζουν για χρόνια τη σκέψη των συντελεστών του οινικού κλάδου.

Το ταλέντο είναι ένα και μόνο εφόδιο. Η συνέπεια όμως είναι στοιχείο παιδείας και αντίληψης. Έτσι με αυτό στο μυαλό θέσαμε έναν στόχο στο ξεκίνημα της άνοιξης. Να μην λείψουμε από το καθιερωμένο ραντεβού μας με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες του κρασιού. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η χρονική συμπίεση και οι μετ’ εμποδίων μετακινήσεις ανθρώπων και προϊόντων που δυσκόλεψαν  το έργο της ομάδας του Wine Trails – Τhe Top 50. Μέρος της δύσκολης άσκησης αποτέλεσε κυρίως η περαιτέρω άνοδος της ποιότητας και το πλήθος των προτάσεων που έχει να επιδείξει πλέον η εγχώρια οινοποιία. Μαζί με την αύξηση των επώνυμων οινοποιητικών μονάδων αυξάνονται και τα εξαιρετικά κρασιά. Οι προτάσεις με ταυτότητα που βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο, τα κρασιά που ανοίγουν νέα γευστικά μονοπάτια, τα κρασιά που μπορούν να προκαλέσουν ατέρμονες κι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις, τα κρασιά που ως στοιχεία υλικού πολιτισμού φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά τόσο στις καθημερινές τους συγκεντρώσεις, όσο και στις ιδιαίτερες στιγμές τους.


Πατήστε εδώ

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον κόσμο της αμπελουργίας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτουν τα παράσιτα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επικεφαλής αυτής της...

REPORTS

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το...

REPORTS

Συντελεστής σταθεροποίησης, εξαιρουμένων των χέρσων εκτάσεων, ανώτατο όριο στα 70 εκτάρια... Οι Βρυξέλλες δίνουν το πράσινο φως ώστε οι Γάλλοι αμπελουργοί να μπορούν να...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...