Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα 15 οινοποιεία του Codorníu που θα είναι 100% βιολογικά έως το 2024

Ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων Cava στον κόσμο, ο Raventós Codorníu, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μετατρέψει σε 100% βιολογική ολόκληρη την αμπελουργική του έκταση, η οποία περιλαμβάνει 15 οινοποιεία, έως το 2024.

του Ζήση Πανάγου

Η εταιρεία περιέγραψε το σχέδιό της να διασφαλίσει ότι όλα τα σταφύλια που καλλιεργούνται για τα οινοποιεία της, στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Καλιφόρνια θα παράγονται βιολογικά εντός τριών ετών, σημειώνοντας μάλιστα και την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παραγωγή αφρώδη οίνου Cava στην Ισπανία.

Ανέφερε επίσης, ότι τα εμπορικά σήματα Cava Parxet, Titiana και Raimat ήταν επί του παρόντος πιστοποιημένα βιολογικά, με τα ακόλουθα οινοποιεία να υποβάλλονται σε τριετή μετάβαση στην προσέγγιση: Mont-Ferrant, Raventós d’Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris και Bodegas Bilbaínas.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η Raventós Codorníu πουλά επί του παρόντος 4,77 εκατομμύρια φιάλες βιολογικής Cava ετησίως, που αντιπροσωπεύει το 35% της παγκόσμιας αγοράς, καθιστώντας τον όμιλο τον μεγαλύτερο παραγωγό βιολογικής Cava στον κόσμο.

Όσον αφορά την έκταση του αμπελώνα, ο όμιλος έχει 3.570 στρέμματα, εκ των οποίων το 50% είναι πιστοποιημένα βιολογικά και το άλλο 50% υπόκεινται στη μετατροπή σε βιολογική πιστοποίηση, με το 88% του συνόλου να έχει λάβει τη διαπίστευση μέχρι το τέλος του του χρόνου.

Ο κατάλογος των οινοποιείων που ανήκουν στον όμιλο, και η τρέχουσα βιολογική τους κατάσταση, παρατίθεται παρακάτω:

  • Parxet – βιολογικό
  • Τιτιάνα – βιολογικό
  • Raimat – βιολογικό
  • Mont-Ferrant – σε μετάβαση
  • Raventós Alella – σε μεταβατικό στάδιο
  • Scala Dei – σε μετάβαση
  • Abadia de Poblet – σε μετάβαση
  • Portal del Montsant – σε μετάβαση
  • Λέγκαρης – σε μετάβαση
  • Bodegas Bilbaínas – σε μετάβαση
  • Codorníu – σε μετάβαση
  • Septima – σε μετάβαση
  • Artesa – σε μετάβαση
  • Μπαχ – σε μετάβαση
  • Nuviana – σε μετάβαση

Ως μέρος της δέσμευσης του Raventós Codorníu για βιωσιμότητα, ο όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και έχει εγκρίνει αρκετούς από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι το 50% της ενέργειας που παράγεται στα κέντρα του προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς και μια εγκατάσταση βιομάζας που ικανοποιούν το 10% των ενεργειακών αναγκών της στην Ισπανία.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο πράσινος τρύγος είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται στην αμπελουργία για τη βελτίωση της ποιότητας των σταφυλιών και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του αμπελώνα....

REPORTS

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών τελωνείων, η Γερμανία μείωσε τις εισαγωγές κρασιού κατά 4,6% σε όγκο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι παραγωγοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα επιστρέφουν στην Αθήνα με το Peloponnese Wine Festival 2025 για να συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού τη Δευτέρα...

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...