Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα σχέδια της κατηγορίας Chianti DOCG για ανώτερη βαθμίδα και νέα υποζώνη

Τα σχέδια της Chianti DOCG να προσθέσει μια νέα βαθμίδα gran selezione κρασιών καθώς και μια νέα υποζώνη στην ονομασία δεν είναι πιθανό να συμβούν για έναν ακόμη χρόνο, επιβεβαίωσε η κοινοπραξία.

απόδοση του Ζήση Πανάγου

Τα σχέδια της Chianti DOCG να προσθέσει μια νέα βαθμίδα gran selezione κρασιών καθώς και μια νέα υποζώνη στην ονομασία δεν είναι πιθανό να συμβούν για έναν ακόμη χρόνο, επιβεβαίωσε η κοινοπραξία.

Η κοινοπραξία υπέβαλε για πρώτη φορά τα σχέδια για τη νέα βαθμίδα premium κρασιού Chianti DCG Disciplinare και της νέας υποζώνης, η οποία ελπίζει ότι θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος ιδιαίτερα στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας τον Νοέμβριο του 2019. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελικά στάδια της διετούς διαδικασίας έγκρισης με την Περιφέρεια της Τοσκάνης, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί από το Υπουργείο Γεωργίας και την ΕΕ.

Ο διευθυντής της κοινοπραξίας κρασιού του Chianti Marco Alessandro Bani επιβεβαίωσε ότι αυτή η διαδικασία έγκρισης είναι πιθανό να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο από τώρα.

Ωστόσο, οι κανόνες πρόκειται να έχουν αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις αρχές των νέων κανονισμών που ίσχυαν πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να είναι έτοιμοι να διαθέσουν τα προϊόντα στην αγορά αμέσως μόλις χορηγηθεί η έγκριση. Ελπίζεται ότι θα εγκριθεί εγκαίρως για την κυκλοφορία του vintage του 2022.

Το νέο Chianti Gran Selezione θα έχει υψηλότερη ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ (13% abv) και θα παλαιωθεί για τουλάχιστον 30 μήνες. Οι παραγωγοί μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν το όνομα των υποπεριοχών στη φιάλη, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ονομασίας, Chianti Terre di Vinci, όπου παράγεται ήδη το Chianti. Η νέα υποζώνη καλύπτει τους τέσσερις δήμους Vinci, Cerutto Guidi, Fucecchio και Capraie Limite, οι οποίοι προηγουμένως περιλαμβάνονταν στη βασική ονομασία Chianti.

Η πρόταση για την Terra di Vinci έχει ήδη επικυρωθεί από την Κοινοπραξία, προτού υποβληθεί, για περαιτέρω εξέταση, από την περιοχή της Τοσκάνης και τον Ιταλό Υπουργό Γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της κοινοπραξίας Vino Chianti Giovanni Busi είπε μάλιστα ότι η επιθυμία να δημιουργηθεί μια νέα υποζώνη απέδειξε την επιθυμία των παραγωγών να αναδείξουν την περιοχή.

«Δηλώνει επίσης μια προθυμία να αγωνιστούμε για ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο ποιότητας, επειδή οι κανονισμοί για τις υποζώνες είναι αυστηρότεροι από εκείνους της βασικής ονομασίας», είπε.

Το Chianti DOC δημιουργήθηκε επίσημα το 1967 και περιλαμβάνει επτά υποζώνες: Colli Fiorentini, Colli Senesi, Rufina, Colli Aretini, Colline Pisane και Montalbano καθώς και την αρχική περιοχή Chianti Classico που προστατευόταν από το 1716. Το DOC ανυψώθηκε σε Το DOCG το 1984, ενώ το Chianti Classico έγινε DOCG από μόνο του το 1996. Το Montesperoli προστέθηκε στο Chianti DOCG το 1997 και η Terra di Vinci πρόκειται να ενταχθεί φέτος.

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μία ευρεία γκάμα καλλιεργητικών εχθρών έχει να αντιμετωπίσει ο αμπελοκαλλιεργητής κατά τα στάδια διόγκωσης των οφθαλμών και εμφάνισης των πρώτων φύλλων, σύμφωνα με τα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.