Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα ελληνικά οινοποιεία στα 164 ευρώ το στρέμμα κέρδος για τα έτη 2018 και 2019

Ακολουθεί οικονομική μελέτη σε οινοποιεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2018 και 2019

Δεδομένα ανά οινοποιείο. Πηγή German Federal Ministry of Food and Agriculture, Entragslage garten Und Weinbau 2020. Bασισμένο στα European Farm Accountancy Data Network (FADN). Στοιχεία βασισμένα σε εναρμονισμένες στατιστικές αρχές.

Σύμφωνα με τα άνωθεν στατιστικά στοιχεία σε οινοποιεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2018/2019, όσον αφορά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις συγκριτικά με τα κόστη παραγωγής και τα κέρδη, η Ελλάδα ως μικρή χώρα, με απόδειξη τον μέσο όρο του μεγέθους για μια αμπελοοινική μονάδα (55 στρέμματα) φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με χαμηλό προς μεσαίο κέρδος ανά στρέμμα, με 164,3 ευρώ κέρδους έναντι 274,4 ευρώ για τον μέσο ευρωπαϊκό όρο για τα εν λόγω έτη.

Συγκριτικά με τις οινοπαραγωγές χώρες της Μεσογείου Ιταλία και Πορτογαλία, η χώρα μας όσον αφορά πάλι τα κέρδη των οινοποιητικών μονάδων, βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, με την Ιταλία να προπορεύεται και μάλιστα πολύ πάνω από τον μέσο όρο (σχεδόν διπλάσια κέρδη).

Εντύπωση προκαλεί και η Ισπανία που ενώ διαθέτει μεγάλες αμπελουργικές εκτάσεις της τάξης των 257 στρεμμάτων κατά μέσο όρο, ο αριθμός των απασχολούμενων εργατών παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, όπως και το κέρδος των επιχειρήσεων ανά στρέμμα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.