Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα βραβεία Golden Vines μάζεψαν τεράστιο ποσό για το Ίδρυμα Gerard Basset

Η φιλανθρωπική δημοπρασία των Golden Vines Awards πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία τον Οκτώβριο, με έναν υψηλό πήχη από τα 1,3 εκατομμύρια λίρες, που συγκεντρώθηκαν στο περσινό εορταστικό δείπνο που διοργανώθηκε στο κλαμπ Annabel’s του Λονδίνου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η δημοπρασία Golden Vines Fine Wine, Rare Spirits and Experience έσπασε τον στόχο του 1 εκατομμυρίου λιρών πέρυσι, συγκεντρώνοντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια λίρες για το Ίδρυμα Gerard Basset.

Η περσινή φιλανθρωπική δημοπρασία περιελάμβανε 73 παρτίδες δημοπρασίας με εκτιμήσεις που κυμαίνονταν από μερικές χιλιάδες λίρες έως 150.000 λίρες, προερχόμενες από μερικά από τα πιο διάσημα κτήματα εκλεκτών κρασιών και αποστακτήρια οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, με κάθε παρτίδα να περιέχει είτε ένα μεγάλο σχήμα είτε ένα σπάνιο μπουκάλι. Πρόσφερε επίσης στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για μια σειρά επιλεγμένων εμπειριών, συμπεριλαμβανομένων περιηγήσεων VIP και γευσιγνωσίας, μεσημεριανού γεύματος ή δείπνου με τους ιδιοκτήτες και διαμονής στο οινοποιείο ή το αποστακτήριο.

Τα έσοδα διατέθηκαν στο Ίδρυμα Gerard Basset, το εγγεγραμμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε στη μνήμη του μάστερ σομελιέ που πέθανε το 2019, και θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ένταξης σε προγράμματα εκπαίδευσης οίνου παγκοσμίως.

Κάθε υποτροφία Golden Vines Diversity αξίζει 55.000 £ και απονέμεται σε φοιτητή BIPOC που θέλει να σπουδάσει για το πρόγραμμα Master of Wine ή Master Sommelier.

Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, το δείπνο έχει προγραμματιστεί από τον σεφ Massimo Bottura του εστιατορίου με τρία αστέρια Michelin Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας.

Τα κρασιά για τη βραδιά περιλαμβάνουν Dom Pérignon Rosé 2008, Dom Pérignon P2 2004, Krug Grande Cuvée, Krug Vintage, Dom Ruinart, Trimbach Clos Sainte Hune 2012, Emidio Pepe Trebbiano d’Abruzzo d’Abruzzo 2000 d’Abruzzo d’Abruzzo d’Abruzzo 2000, Châ2au5aum, Châ2004, Châ2au5ia, Châ2004, Châvaleaum ‘Yquem, και ένα Taylor’s Port 1970 σε Magnum φιάλη. Όλα τα κρασιά που θα σερβιριστούν στα εορταστικά δείπνα έχουν παραχωρηθεί από τους παραγωγούς για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Ακολουθώντας τα βήματα της Kylie Minogue, η οποία ανέβηκε στη σκηνή πέρυσι, η φετινή headline καλλιτέχνης είναι η Celeste. Η Βρετανοαμερικανίδα τραγουδίστρια έχει λάβει διακρίσεις όπως το Brit’s Rising Star Award 2020 και το BBC Introducing Artist of the Year 2019.

Μαζί της θα είναι ο Sekou Sylla, ένας ανερχόμενος μουσικός που έχει εμφανιστεί στη σκηνή Introducing του BBC Music στο Glastonbury και εμφανίστηκε ζωντανά στον γάμο του Brooklyn Beckham.

Εκτός από το δείπνο, η δημοπρασία θα προσφέρει 100 παρτίδες, συμπεριλαμβανομένων μπουκαλιών (μεγάλες μορφές και παλιές σοδειές μερικών από τις μεγαλύτερες μάρκες κρασιού στον κόσμο) και εμπειρίες (αποκλειστικές γευσιγνωσίες και διαμονές σε Chateaux και ιστορικά κελάρια). Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν πάνω από 1,2 εκατομμύρια £, για να χρηματοδοτηθούν προγράμματα εκπαίδευσης για το κρασί που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Είσοδο στην ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας επιχειρεί το δίδυμο Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή που πριν από λίγες ημέρες απέκτησε τον περιποιημένο αμπελώνα με το Ξινόμαυρο...

REPORTS

Από τον Απρίλιο του 2022, πάνω από τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου απλώνεται ο ιδιόκτητος βιολογικός µη αρδευόµενος αµπελώνας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο οινοποιός, που φιλοξενεί στην νέα έκδοση του το Wine Trails αυτό το Σάββατο, κοιτάζει τους πάντες στα μάτια διαθέτοντας αφοπλιστική ειλικρίνεια. Λατρεύει τον...

REPORTS

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.