Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεχίζονται οι ημερίδες της ΕΔΟΑΟ για τους οίνους ΠΟΠ-ΠΓΕ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (ημερίδες)  της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των επαγγελματιών και των καταναλωτών για τους οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από καταναλωτές και ειδικά κοινά.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παρά τις εξ’ αντικειμένου δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου (διακοπές, μείωση δραστηριοτήτων), και στις 2 ημερίδες που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη 13/7) και την Πάτρα (18/7) η συμμετοχή ήταν μεγάλη με το κοινό να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.  Στο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κ. Μαρία Νέτσικα, χημικός οινολόγος   και στην Πάτρα ο κ.  Γρηγόρης Μιχαήλος DSET Diploma.

Ανάλογη ήταν η επιτυχία και των VIP Dinners σε Θεσσαλονίκη (13/7) αμέσως μετά την ημερίδα, και στην Αθήνα (19/7) με προσκεκλημένους από Ελλάδα και Γερμανία.  Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του European Sommelier School στη Γερμανία κ. Umberto Galli Zugaro.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο οποίος προλόγισε τις εκδηλώσεις της Πάτρας και της Αθήνας το ελληνικό κρασί, με 4.500 χρόνια ιστορίας, με 33 ζώνες ΠΟΠ, με 114 οίνους ΠΓΕ και με πάνω από 300 γηγενείς ποικιλίες αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το γνωρίσουμε.

Ιδιαίτερη επιτυχία, με εκατοντάδες επισκέπτες είχε, τέλος και η εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ στην Τεχνόπολη Αθηνών, στις 20 του μήνα, με ομιλητή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο DSET Diploma.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...