Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με την Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας

Όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελληνικού οίνου ξεκίνησε την κατ’ αποκλειστικότητα συνεργασία του με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ θα πραγματοποιήσουν σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη φάση, τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου που θα συμμετέχουν ως το τέλος του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει μία Σχολή παγκόσμιας αναγνώρισης στον τομέα του οινικού μάρκετινγκ όπως η Burgundy School of Wine & Spirits Business που, χωρίς αμφιβολία, θα τους οδηγήσει με μεγάλη επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές που έχουν επιλέξει να διεισδύσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, και το Ελληνικό κρασί έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των διεθνών αγορών, γι’ αυτό πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι μία ιδανική χώρα για να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου από τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Jérôme Gallo, ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμα ένας λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν και η μακροχρόνια συνεργασία της Σχολής μας με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητή κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να τον έχουμε επισκέπτη καθηγητή στη Σχολή μας».

Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούνιο. Με βάση αυτή την πρώτη εμπειρία το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα οινοποιεία μέλη μας, με προτεραιότητα στις μικρές οινοποιητικές επιχειρήσεις.

 

Πληροφορίες:

Κορνηλία Αλεξιάδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Email: kalexiadou@greekwinefederation.gr

Τηλ. 210 3226053

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ομάδα πίσω από την ProWine Hong Kong βρίσκεται σε πλήρη προετοιμασία για τη φετινή έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 14-16 Μαΐου 2025.

REPORTS

Η παγκόσμια οινοπαραγωγή αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των ασθενειών στους αμπελώνες. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς σε παραδοσιακές...

REPORTS

Η Freisa, μια ερυθρή ποικιλία με τολμηρό χαρακτήρα από την περιοχή του Πεδεμόντιου, βγαίνει σιγά σιγά από τη σκιά του Nebbiolo, όπου βρίσκεται τα...

REPORTS

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου από τη Rabobank, με συγγραφέα τον αναλυτή Bourcard Nesin, εξετάζει τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέρυσι, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγαγαν αλκοολούχα ποτά αξίας 29,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε χώρες εκτός ΕΕ, με το κρασί να αποτελεί τη μερίδα...

REPORTS

Ανοικτή πρόσκληση σε εστιατόρια της Κρήτης για συνεργασία στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Ανοικτές Πόρτες” στα Οινοποιεία της Κρήτης, 18 & 19 Μαΐου 2024.

REPORTS

Οι κινεζικές επενδύσεις σε αμπελώνες του Μπορντό έχουν αντιστραφεί απότομα, με πολλά κτήματα να είναι πλέον προς πώληση, καθώς η ζήτηση για γαλλικό κρασί...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον νέο κύκλο ζωής του αμπελιού γιορτάζουν 32 κορυφαία οινοποιεία της Βορείου Ελλάδας το σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου με την επιστροφή της ανοιξιάτικης...