Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο τιμόνι του ΕΟΣ Σάμου ξανά ο Γιάννης Σκούτας με το νέο ΔΣ να τρέχει επενδύσεις

Ανανέωση της θητείας του προέδρου της ΕΟΣ Σάμου, Γιάννη Σκούτα επεφύλαξε η κάλπη που στήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου, με το νέο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού να συγκροτείται σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

του Πέτρου Γκόγκου

Ανανέωση της θητείας του προέδρου της ΕΟΣ Σάμου, Γιάννη Σκούτα επεφύλαξε η κάλπη που στήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου, με το νέο διοικητικό συμβούλιο να συγκροτείται σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στον ιστορικό Συνεταιρισμό της Σάμου, το νέο ΔΣ καλείται να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που ξεκίνησε την τελευταία τετραετία.

Ο συνεταιρισμός τους επόμενους μήνες θα πρέπει να τρέξει για την δεύτερη φάση του επιδοτούμενου επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει βελτιώσεις αποθηκευτικών χώρων, νέα σύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή, παρεμβάσεις θερμομόνωσης και υγρομόνωσης κ.α.

Επίσης αναμένει την οριστική ένταξη για ένα μικρότερο πρόγραμμα ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ για βελτιώσεις επίσης εντός των οινοποιείων.

Συνεχίζει ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστημιακές και άλλες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές. Τα ερευνητικά προγράμματα αφορούν βελτιώσεις τόσο στο επίπεδο του αγρού όσο και σε αυτό της οινοποίησης.

Σε τελική φάση μελέτης είναι και η εγκατάσταση μονάδας απόσταξης και ποτοποιίας. Το τσίπουρο από Μοσχάτο Σάμου είναι ένα προϊόν γεύσης και αρωμάτων και ένα προϊόν που αναμένουμε να έχει καλή αντιμετώπιση από το καταναλωτικό κοινό.

Στο άμεσο μέλλον ο συνεταιρισμός θα πρέπει να προχωρήσει σε ευρύτερες δράσεις ολικής αναπροσαρμογής του παραγωγικού του μοντέλου με κατεύθυνση την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η ολική εκμετάλλευση των υποπροϊόντων της οινοποίησης, τα μηδενικά απόβλητα και η κατά το δυνατόν φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο λειτουργία είναι ο στόχος.

Επίσης η περεταίρω ανάπτυξη του Μοναδικού Μουσείου Οίνου το οποίο στεγάζεται σε παλία οιναποθήκη του 19ου αιώνα και η αξιοποίηση του δεύτερου οινοποιείου του συνεταιρισμού σε μια έκταση είκοσιπέντε στρεμμάτων στην περιοχή Μαλαγάρι, στην πρωτεύουσα του νησιού αποτελεί  βασικό στόχο της επόμενης πενταετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΣ Σάμου αναφέρει:

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Γενική Συνέλευση και η εκλογική διαδικασία στον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

Ο Συνεταιρισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη, τους συμμετέχοντες και τους υποψηφίους για τη συνεπή τους στάση και το ενδιαφέρον τους.

Το νέο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Ε.Ο.Σ Σάμου συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και η σύνθεσή του, είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκούτας Ιωάννης του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχάλαινας Στυλιανός του Νικολάου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαγιανού Μαρία του Γεωργίου

ΤΑΜΙΑΣ: Ευγενικός Εμμανουήλ του Χριστόδουλου

ΜΕΛΟΣ: Καμπούρης Κωνσταντίνος του Ιπποκράτη

ΜΕΛΟΣ: Κιουλάφας Γεώργιος του Ιωάννη

ΜΕΛΟΣ: Χαριλάου Ευάγγελος του Νικολάου

Γενικός Διευθυντής ΕΟΣ Σάμου: Ηλίας Καριώτογλου

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Στασινής Σταμάτιος του Δημητρίου

Βακάκη Αικατερίνη του Στυλιανού

Λάνδρου Δημήτριος του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ   ΣΤΗΝ   ΕΘ.Ε.Α.Σ

 Μακρής Ευάγγελος του Επαμεινώνδα

Βονδικάκης Σταμάτιος του Μανουήλ

Κανιάρος Μηνάς του Αντωνίου

Ταλαίπωρος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου

Καραγεωργίου Μιχαήλ του Γεωργίου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ    ΣΤΗΝ     ΚΕΟΣΟΕ       

Λερίου Ιωάννης του Νικολάου

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΣΤΗΝ   ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ

Σταυριανού Στέλλια του ΄Αγγελου

 

 

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιτέλους την προέλευση της καλλιέργειας κρασιού και της αμπέλου, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μεγάλης κλίμακας μελέτη πάνω στο θέμα.

REPORTS

Το ροζέ κρασί έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στην Γαλλία, με τους νέους να αρχίζουν να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

REPORTS

Οι πωλήσεις κρασιού στην Ιρλανδία παρέμειναν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα πέρυσι, καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται σύμφωνα με μια...