Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 23 Φεβρουαρίου το Fine Wine Food στο Ηράκλειο

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 από τις 11:00 έως τις 21:00 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιείται η εκδήλωση Fine Wine Food για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, καθώς και για όλους τους λάτρεις του οίνου και της γαστρονομίας σε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι.

Με έμφαση στην εντοπιότητα των προϊόντων και στήριξη των παραγωγών που δίνουν προτεραιότητα στην οργανική καλλιέργεια και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής τους.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διεύρυνση των οριζόντων του κλάδου του Ηo.Re.Ca προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη υπεραξία στον τελικό καταναλωτή δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε ποιοτικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του χώρου από ένα μικρό εστιατόριο μέχρι τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα.

Με έμφαση στην εντοπιότητα των προϊόντων και στήριξη των παραγωγών που δίνουν προτεραιότητα στην οργανική καλλιέργεια και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής τους. Το όραμα της έκθεσης είναι αυτή να αποτελέσει ένα οδηγό για το μέλλον του κλάδου του HoReCa.

Αναλυτικότερα, σκοπός της έκθεσης είναι ο τουρισμός και η εστίαση να συνυπάρχουν και να αναπτύσσονται ισορροπημένα μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγούς. Κορυφαίοι οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, εισαγωγείς οίνων του διεθνούς αμπελώνα, νέες ελληνικές μικροζυθοποιίες και μικροί παραγωγοί τροφίμων από κάθε μεριά της Ελλάδας θα συμμετέχουν σε μια έκθεση που έρχεται να εμπνεύσει και να προτείνει τις πιο ποιοτικές επιλογές σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

Παράλληλα, στην έκθεση συμμετέχουν επίσης εταιρείες από κάθε τομέα που ότι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ιδέας, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο μπορεί να ανήκει η καθεμία. Ενδεικτικά αναφέρουμε εταιρείες επαγγελματικoύ εξοπλισμού, εκπαιδευτικούς οργανισμούς κ.α.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι προσεκτικά επιλεγμένοι από την ομάδα διοργάνωσης του FWF Crete με γνώμονα την ποιότητα της δουλειάς τους στον κλάδο που δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν κατόπιν πρόσκλησης. Οι συμμετοχές αυτές μπορεί να εναλλάσσονται από χρονιά σε χρονιά προκειμένου ο επισκέπτης να μπορεί να αποκτήσει κάθε φορά μεγαλύτερη γνώση των τεκταινόμενων στον χώρο.

Τέλος, παράλληλα με την έκθεση, σημαντικές προσωπικότητες του οινικού χώρου και της γαστρονομίας θα συμμετέχουν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις προσφέροντας την εμπειρία τους σε επισκέπτες αλλά και εκθέτες.

WHEN: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025 WHERE: AQUILA ATLANTIS HOTEL (ΥΓΕΙΑΣ 2, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, T. +30 2818 100100)

ΤIMETABLE: 11:00- 21:00

ENTRANCE: 20€

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ, INFO@FWFCRETE.GR

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ. INFO@FWFCRETE.GR

CONTACT US: WWW.FWFCRETE.GR

EMAIL: INFO@FWFCRETE.COM FACEBOOK: FWF CRETE INSTAGRAM: FWFCRETE

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Mr.Vertigo

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Φέτος, η οικογένεια της Ανώσκελη γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας του ελαιουργείου της και 20 χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου της, συνεχίζοντας την παράδοση και αγάπη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας «Μικρά Οινοποιεία Μεγάλα Κρασιά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το...

REPORTS

Σε μια πρώτη κοινή προσπάθεια, οι πέντε κοινοπραξίες της ιταλικής περιοχής της λίμνης Garda ενώθηκαν για να προωθήσουν τις ονομασίες τους και την οινική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...