Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κλίμα… εκλογικό μια γευστική εμπειρία στην Oινοποιία Ελασσόνας

Έναν διαφορετικό τόνο στο εκλογικό κλίμα του περασμένου Σαββάτου, έδωσε η πρωτοβουλία της Οινοποιίας Ελασσόνας «Ψηφίζουμε Κρασί», η οποία βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο οινόφιλο κοινό που κατέκλυσε τους χώρους του οινοποιείου.

Κοντά στη φύση, δίπλα στους αμπελώνες και με έντονα τα χαρακτηριστικά της άνοιξης στην ευρύτερη περιοχή, η οικογενειακή οινοποιεία των Λόλα και Φτίκα, δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα, προσφέροντας την ευκαιρία σε μυημένους και μη γύρω από το κρασί, να γευτούν τα τελευταία επιτεύγματα της ομάδας και να ενημερωθούν ευρύτερα για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό κρασί.

Στη σύντομη γευστική δοκιμή η οποία έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείο τις εντυπώσεις έκλεψε η λευκή «Καλούδα» 2022 από Sauvignon Blanc. Απαλό κίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με κυρίαρχα αρώματα εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών ανθέων. Δροσιστική, ευχάριστη οξύτητα και φρουτώδης επίγευση, επιβεβαιώνουν ότι η εν λόγω ποικιλία έχει τύχει ιδανικής φιλοξενίας στις γύρω βουνοπλαγιές και δοξάζει τα χρώματα του οινοποιείου.

Πεδίο δόξης προδιαγράφει και η κόκκινη «Καλούδα» 2018 από Merlo και Syrah με βαθύ ρουμπινί χρώμα, σύνθετο μπουκέτο με αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, βανίλιας και μαύρου πιπεριού. Στο στόμα αφήνει μια πλούσια βελούδινη γεύση.

Την τιμητική του στην ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία είχε και ο «Ολύμπιος» σε τρεις διαφορετικές εκδοχές και συγκεκριμένα, λευκό από Chardonnay, ροζέ από Merlot και Syrah και ερυθρό από Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Με τα χρόνια, οι δύο συνεργάτες – συνεταίροι, Γιώργος Λόλας και Γιώργος Φτίκας, έχουν αναπτύξει ένα σύμπλεγμα από ημιορεινούς – βιολογικούς αμπελώνες 100 στρεμμάτων περίπου, οι οποίοι τροφοδοτούν το οινοποιείο με άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, στηρίζοντας μια παραγωγή που φθάνει πλέον τις 50.000 φιάλες. Ήδη ένα σημαντικό μέρος αυτής της παραγωγής ταξιδεύει σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

REPORTS

Πρωτοστατεί στις Άδειες Φύτευσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022, η οποία έρχεται πρώτη και ως προς την υφιστάμενη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μονεμβασιά παρουσιάζει και γιορτάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της. Από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος...

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο των κρασιών, έχει εμφανιστεί μια σαγηνευτική τάση, που σαγηνεύει τους ουρανίσκους και εκπλήσσει τους λάτρεις του κρασιού. Τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά...