Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ραντεβού για νέο κύκλο συνεργασίας ΣΕΟ με σχολή οίνου Βουργουνδίας

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου ο τρίτος κύκλος της αποκλειστικής συνεργασίας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με την «Burgundy School of Wine & Spirits Business» που εδρεύει στη Dijon και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές και μεσαίες δυναμικές οινοποιητικές μονάδες, μέλη του Συνδέσμου, να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Για μία χρονιά ακόμα υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, 25 σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ από 13 διαφορετικές χώρες (Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Τουρκία, Ισλανδία, Ινδία, Μεξικό , Ρωσία, Ταιβάν, Βιετνάμ ) ταξίδεψαν στη Θεσσαλία αυτή τη φορά, για να παρουσιάσουν την πολύμηνη μελέτη των έμπειρων σπουδαστών (οι περισσότεροι έχουν πολλά χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο) που εξέτασαν σε ομάδες τις ιδιαιτερότητες και τη δυναμική του οινοποιείου Καραμήτρου από την περιοχή  Μεσενικόλα Καρδίτσας, από τον Τύρναβο του Κτήματος Ζαφειράκη και του Συνεταιρισμού Τυρνάβου (μέλους της ΕΝΟΑΘΕ, Περιφερειακής Οργάνωσης του Σ.Ε.Ο.) και από τη Νάουσα του Κτήματος Διαμαντάκου.

Ακόμη, σε συνεργασία με την Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΕΝΑΠΑΠΕ ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), συνδεδεμένα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, για πρώτη φορά μία από τις ομάδες ασχολήθηκε αποκλειστικά, μελέτησε και παρουσίασε τα  αποτελέσματα της μελέτης της για τα ελληνικά αποστάγματα.

Στο τέλος των παρουσιάσεων, η κάθε ομάδα παρέδωσε στους εκπροσώπους των οινοποιείων και του κλάδου της αποσταγματοποιίας  πολυσέλιδη εμπιστευτική μελέτη με συγκεκριμένες προτάσεις  και αναλύσεις δεδομένων από τις διεθνείς αγορές.

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος Chris McIndoe υπογράμμισε την αξία της πολυετούς ήδη συνεργασίας μεταξύ της Burgundy School of Wine & Spirits Business και του Σ.Ε.Ο. την οποία χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα της Σχολής αλλά και την ζέση με την οποία σπουδαστές και επιχειρήσεις συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, δίδοντας ήδη ραντεβού για την ερχόμενη χρονιά.

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου της Καμπανίας (Champagne) καθηγητής Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που για μια ακόμα φορά η αμοιβαία εμπιστοσύνη των εμπλεκόμενων φορέων και ο ενθουσιασμός των σπουδαστών του ΜΒΑ, ήδη έμπειρων επαγγελματιών του χώρου συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού.

Ο τρίτος κύκλος ολοκληρώθηκε με επισκέψεις των σπουδαστών σε οινοποιεία και αποσταγματοποιεία της Θεσσαλίας όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά και αποστάγματα της περιοχής τα οποία συνόδευσαν με  τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

REPORTS

Ο χιλιοτραγουδισμένος τρύγος του σαμιώτικου μοσχάτου ξεκίνησε φέτος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024 προσκαλεί το κοινό το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στη Νεμέα. Ανακαλύψτε τα μυστικά του αμπελώνα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...