Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώτα ο Covid, τώρα η κρίση στην Ουκρανία, όμως η ProWein έρχεται τον Μάη

Απόδειξη ότι η διοργάνωση μιας μεμονωμένης ετήσιας μεγάλης εκδήλωσης διεθνούς εμπορίου μπορεί να είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση, η ProWein έχει ήδη υποφέρει από τον αντίκτυπο της Omicron το 2022 και τώρα είναι η κρίση στην Ουκρανία που δημιουργεί μια νέα ανησυχία, ωστόσο ο διευθυντής της έκθεσης είναι ανοδικός για τη φετινή εκδήλωση.

Απόδοση του Ζήση Πανάγου

Αρχικά, σε πρόσφατη δήλωση του, ο διευθυντής της ProWein Bastian παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε φυσικά προσθέσει ένα στοιχείο αβεβαιότητας στην έκθεση με έδρα το Ντίσελντορφ το 2022, προτού μας διαβεβαιώσει ότι, όπως έχουν τα πράγματα, η έκθεση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών θα προχωρήσει κανονικά και στη συνηθισμένη μεγάλη κλίμακα.

Έχοντας ήδη αναβάλει το ProWein από τον Μάρτιο στον Μάιο του τρέχοντος έτους για να αποφύγει την κορύφωση της παραλλαγής Omicron του Covid-19 στη Γερμανία, ο Mingers θεώρησε ότι είχε αντιμετωπίσει τη μόνη απειλή για τη διεθνή εμπορική έκθεση το 2022, αλλά όπως αποδείχτηκε στην πορεία, θα έπρεπε να αναθεωρήσει την προοπτική του.

«Αν με ρωτούσατε, για τα σχέδιά μας για το ProWein 2022, πριν από δύο εβδομάδες, τότε θα έλεγα ότι έχουμε ξεπεράσει την απειλή του Covid και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε διεθνή επιχείρηση, αλλά τώρα, με τη σύγκρουση (στην Ουκρανία), φαίνεται ότι υπάρχει πάντα αβεβαιότητα και κίνδυνος», ανέφερε ο Mingers.

Έπειτα, συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «σε παγκόσμιο επίπεδο, τίποτα δεν εμποδίζει την ProWein να προχωρήσει τον Μάιο», επισημαίνοντας ότι η διεθνής εκδήλωση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών βρισκόταν σε καλό δρόμο, παράλληλα με μια σειρά από μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Ντίσελντορφ κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Με την είδηση ​​αυτή την εβδομάδα, ότι ο Putin μπορεί να κλείσει έναν μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, απειλώντας έως και το 50% του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, ο Bastian ερωτήθηκε εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την τροφοδοσία του ProWein, το οποίο φιλοξενεί περίπου 5.500 εκθέτες.

Η απάντηση που έδωσε ήταν όχι, με το έδαφος να είναι ασυνήθιστα καλά προετοιμασμένο για οποιαδήποτε διαταραχή στις ενεργειακές ανάγκες, όχι μόνο λόγω μιας σειράς πηγών, αλλά και επειδή η τοποθεσία, εάν χρειαστεί, μπορεί να παράγει τη δική της ηλεκτρική ενέργεια, με αρκετές γεννήτριες και αποθηκευτικούς χώρους.

Στρέφοντας την προσοχή του στην εταιρεία που κατέχει την ProWein, τη Messe Düsseldorf, ο Bastian είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ήδη επηρεάσει τις εκθέσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή, μαζί με τον εκθεσιακό χώρο στο Ντίσελντορφ, η Messe Düsseldorf έχει εκθέσεις και γραφεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας θυγατρικής στη Μόσχα, η οποία ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια τον Οκτώβριο του 1979 και επί του παρόντος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ξένη αγορά του ομίλου.

Ωστόσο, λόγω της σύγκρουσης, την 1η Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι η Messe Düsseldorf ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας, η οποία περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Messe Düsseldorf Moscow, η οποία διοργανώνει μια σειρά από επιτυχημένες εκθέσεις στη Ρωσία, αν και δεν διοργάνωσε ποτέ εκδήλωση για το εμπόριο ποτών.

Εν τω μεταξύ, ο Mingers ανέφερε ότι η αντίδραση του εμπορίου κρασιού στις φετινές νέες ημερομηνίες ήταν «αρκετά καλή», σχολιάζοντας ότι οι περισσότεροι από τους εκθέτες μπόρεσαν να μεταβούν στη νέα χρονική στιγμή στα μέσα Μαΐου.

Αν και η έκθεση δεν θα φτάσει το ρεκόρ των 6.900 εκθετών προ Covid, ελπίζει να προσελκύσει έως και 5.500 φέτος, ενώ ο Bastian διαβεβαίωσε, ότι η ProWein «έβαζε ό,τι μπορούσε για να πάει αγοραστές στο Ντίσελντορφ», σχολιάζοντας ότι η Messe Düsseldorf έχει ανθρώπους στο έδαφος σε 127 χώρες, «άρα έχουμε ένα καλό δίκτυο σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, με κόπο επισήμανε ότι οι επισκέπτες του φετινού ProWein μπορούν να παρακολουθήσουν και τις τρεις ημέρες της έκθεσης. Ενώ, ελπίζει επίσης ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι κανονισμοί που σχετίζονται με τον ιό θα αρθούν στις 20 Μαρτίου, η οποία είπε, «θα είναι η ημέρα της ελευθερίας μας».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

REPORTS

Ο συνδυασμός του φαγητού με το κρασί αποτελεί ένα συναρπαστικά δημιουργικό ταξίδι γεύσεων και γνώσεων. Για μερικούς, ο τρόπος που θα επιλεγεί ένα κρασί...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.