Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση του ΣΕΟ στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου σε συνεργασία με Σχολή της Βουργουνδίας

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σας προσκαλεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 18:00 – 20:00 στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου (Μαρκόπουλο Μεσογαίας), στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης του προγράμματος που ξεκίνησε κατ’ αποκλειστικότητα με την κορυφαία Σχολή Οινικού Μάρκετινγκ της Βουργουνδίας «Burgundy School of Wine & Spirits Business», και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές δυναμικές οινοποιητικές μονάδες – μέλη του Συνδέσμου να διεισδύσουν με επιτυχία σε αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΣΕΟ, το Wine Trails είχε δημοσιεύσει:

Υπό την καθοδήγηση του κ. Chris McIndoe, συμβούλου με διεθνή εμπειρία και μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ θα πραγματοποιήσουν σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη φάση, τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου που θα συμμετέχουν ως το τέλος του χρόνου, έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και όλα τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει μία Σχολή παγκόσμιας αναγνώρισης στον τομέα του οινικού μάρκετινγκ όπως η Burgundy School of Wine & Spirits Business που, χωρίς αμφιβολία, θα τους οδηγήσει με μεγάλη επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές που έχουν επιλέξει να διεισδύσουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, και το Ελληνικό κρασί έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των διεθνών αγορών, γι’ αυτό πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι μία ιδανική χώρα για να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου από τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο κ. Jérôme Gallo, ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμα ένας λόγος για την επιλογή της Ελλάδας ήταν και η μακροχρόνια συνεργασία της Σχολής μας με τον Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου καθηγητή κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο, με τον οποίο έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να τον έχουμε επισκέπτη καθηγητή στη Σχολή μας».

Έτσι, στη πρώτη αυτή φάση της συνεργασίας, οι σπουδαστές του προγράμματος ΜΒΑ της Σχολής μαζί με τον Σύμβουλό τους, έχουν πραγματοποιήσει σε βάθος μελέτες για τα οινοποιεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές εξαγωγών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε οινοποιείου ξεχωριστά.

Την επόμενη Δευτέρα, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση του Ελληνικού Αμπελώνα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή των κρασιών του οινοποιείου Παπαγιαννάκου.

Πληροφορίες: Κορνηλία Αλεξιάδου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Τηλ. 6979000658

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...