Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Ποτό του καλοκαιριού», βαφτίζει το TikTok τα πορτοκαλί κρασιά

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

Η Generation Z και οι Millennials έχουν ένα νέο ποτό για να φωνάξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με στοιχεία πωλήσεων από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής Ocado, το πορτοκαλί κρασί έχει αυξηθεί κατά 99% φέτος μέχρι στιγμής, με τις αναζητήσεις για τέτοια προϊόντα επίσης να αυξάνονται κατά 80%.

Αυτή η τάση είναι ορατή στο διαδίκτυο, με το πορτοκαλί κρασί να γίνεται νέα «τάση» στα social media, ειδικά στο TikTok, καθώς οι νεότεροι οινόφιλοι έχουν ανακαλύψει το κρασί και τις δυνατότητές του ως δροσιστικό κρασί για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλά υπάρχει επίσης κάποια σύγχυση σχετικά με το ποτό, με ορισμένους χρήστες να μην είναι σίγουροι αν είναι κρασί από πορτοκάλι ή απλώς πορτοκαλί. Οι χρήστες χρησιμοποιούν επίσης το πορτοκαλί «emoji» και με το πορτοκαλί.

Φυσικά, το πορτοκαλί κρασί είναι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ένα «λευκό κρασί με διαβροχή» και η ελάχιστη διάρκεια της φάσης διαβροχής είναι ένας μήνας, για να δοθεί αυτό το χρώμα.

Μιλώντας στο MailOnline σχετικά με την τάση, ο Christian Streatfield, αγοραστής κρασιού στο Ocado είπε: «Το πορτοκαλί κρασί είναι όλο και πιο δημοφιλές στους πελάτες μας.

«Σε αντίθεση με την τυπική παραγωγή λευκού κρασιού, οι φλούδες των σταφυλιών παραμένουν σε επαφή με το χυμό κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, παράγοντας περίπλοκες γεύσεις και υφές, καθώς και αυτό το βαθύτερο χρώμα. «Το κρασί που προκύπτει είναι νόστιμο και ευέλικτο, προσφέροντας κάτι ενδιάμεσο στους λάτρεις του κόκκινου και του λευκού κρασιού».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον δικό τους σύγχρονο μύθο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν αμπελουργοί και οινοποιοί της Μεσσηνίας, βάζοντας πλώρη για ΠΟΠ με όχημα το Φιλέρι και για μεγάλα...

REPORTS

Η Diageo, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αποκαλύπτει τις πέντε γεύσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι - Umami,...

REPORTS

Μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ένταξης, ελέγχου και επιθεώρησης, από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης CERTIFYBIO LTD, το Μικρό–Οινοποιείο Ακριώτου διαθέτει...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...