Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πολυεργαλείο για τον αμπελώνα το Optimum της Pellenc

Εργονομικό σχεδιασμό, που καλύπτει τις ανάγκες της πολυλειτουργικής εργασίας, και υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με όλα τα παρελκόμενα της Pellenc έρχεται να προσφέρει, μεταξύ άλλων, στην αμπελουργική επιχείρηση η αυτοκινούμενη τρυγητική μηχανή Optimum της Pellenc, η οποία πρόσφατα έκανε ακόμη πιο ηχηρή την παρουσία της στον ελληνικό αμπελώνα, και συγκεκριμένα στην Αττική και τη Νεμέα.

 

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπερσύγχρονου μηχανήματος, ο κατασκευαστής προκρίνει την απαράμιλλη δυνατότητα περιστροφής στις άκρες του αμπελώνα με το σύστημα Easy Turn, το πρωτοπόρο σύστημα εκραγισμού Selectiv Process που έχει σχεδιαστεί για τέλειο διαχωρισμό του καρπού από το τσαμπί ενώ σημειώνεται ότι η μηχανή Optimum συνεχίζει τη διαδικασία συλλογής και διαχωρισμού του καρπού ακόμα και με υψηλή ταχύτητα. Πρόκειται, σύμφωνα με την Pellenc, για τη μοναδική μηχανή στον κόσμο που δουλεύει το σύστημα εκραγισμού με ταχύτητα υψηλότερη των 5 χλμ./ώρα, κρατώντας σταθερή απόδοση.

 

 

Στιγμιότυπο από την παράδοση της μηχανής Optimum στο συγκρότημα των Μιχάλη Πιπέρη και Κώστα Καρυώτη στο Λεόντιο Νεμέας

 

Επιπροσθέτως, είναι σχεδιασμένη για γρήγορη και άνετη διαδρομή με εξαιρετικά γρήγορες υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις. Σημαντικό ρόλο, σε αυτό παίζει η ύπαρξη ενός εύχρηστου one-touch πάνελ, που είναι εικονογραφημένο έτσι ώστε να μην χρειάζεται χρήση κάποια γλώσσας, καθώς και ενός πολυχρηστικού χειριστηρίου joystick. Από το πάνελ, επιλέγεται η εκάστοτε ενέργεια που ζητά ο χρήστης και εφαρμόζεται εύκολα και απλά από το χειριστήριο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Pellenc, η οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την Agrotech SA, ιδρύθηκε το 1973, κατασκευάζει εργαλεία για το γεωργικό τομέα, τους χώρους πρασίνου, τους δήμους και τις κοινότητες, με σκοπό να απλουστεύσει την ανθρώπινη εργασία, αυξάνοντας συγχρόνως την παραγωγικότητα και εφαρμόζοντας παράλληλα σύστημα αειφόρου ανάπτυξης με στόχο να περιορίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της.

 

Σε Αττική και Νεμέα τα νέα μηχανήματα

 

Η ομάδα της Agrotech μαζί με εκπροσώπους της Pelllenc εκπαίδευσαν τους ανθρώπους του Κτήματος Σώκου στη χρήση της Optimum.

 

«Μπαράζ» παραδόσεων καινούργιων αυτοκινούμενων τρυγητικών μηχανών Oprimum από τον αντιπρόσωπό τους στην Ελλάδα, την εταιρεία Agrotech SA λίγο πριν την έναρξη του φετινού τρύγου. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Agrotech, στο πλαίσιο της δράσης της σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με αντιπροσώπους της κατασκευάστριας Γαλλικής εταιρείας, εκπαίδευσαν και παρέδωσαν τα πανίσχυρα αυτά μηχανήματα στο Κτήμα Σώκου στις Ερυθρές Αττικής και στο σταφυλοσυλλεκτικό συγκρότημα των Μιχάλη Πιπέρη και Κώστα Καρυώτη στο Λεόντιο Νεμέας, από όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εντυπωσιακά ήταν και φέτος τα αποτελέσματα των κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη που συμμετείχαν σε επιλεγμένους, υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.

REPORTS

Με επίκεντρο τον περιηγητικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τα γαστροπολιτισμικά αφηγήματα ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής δικτυώνεται με το Δήμο του Saint Sebastian της Ισπανίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή του λόφου που στέκει πάνω το χωριό Αδάμ, σε υψόμετρο περίπου 300 - 350 μέτρων από τη θάλασσα, με φόντο τον Χορτιάτη...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το δίκτυο φερομονικών παγίδων τoυ Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Καβάλας, η πτήση της τρίτης γενεάς του εντόμου συνεχίζεται με...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.