Σε αυτά τα 37 χρόνια αμπελουργίας και αποσταγματοποιΐας, Ο Πάγκαλος Καζάκης έχει εξελίξει τις διαδικασίες παραγωγής και έχει καταλήξει σε πολύ ιδιαίτερες τεχνικές ζύμωσης, παλαίωσης και ωρίμανσης των αποσταγμάτων του, πριν αυτά εμφιαλωθούν.
Το ABELON®, από την Άνοιξη του 2021, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του στη παγκόσμια αγορά των εξαιρετικών αποσταγμάτων, έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς αποσταγμάτων του Σαν Φρανσίσκο (SFWSC), του Λονδίνου (LSC) και της Θεσσαλονίκης με διακρίσεις, χάλκινο, αργυρό, χρυσό και διπλό χρυσό μετάλλιο και έχει φτάσει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μόνο φέτος, βραβεύτηκε με ένα ασημένιο, δύο χρυσά και ένα διπλό χρυσό, σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το διπλό χρυσό, μάλιστα, το πήραμε στη Γαλλία, τη χώρα των μπράντι.
Παρόμοια πορεία έχει και το μη παλαιωμένο, βιολογικό απόσταγμα σταφυλής “Δημητρίου Καζάκη” (το ABELON® πριν μπει στο βαρέλι).
Οι 191 φιάλες του ABELON-3- (τρία χρόνια παλαίωσης), της πρώτης εμφιάλωσης έχουν εξαντληθεί. Το ABELON-4- (με 54 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) και το ABELON-5- (με 70 μήνες παλαίωσης και 8 μήνες ωρίμανσης) έχουν εμφιαλωθεί, σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών των 20cl, 50cl και 70cl.
Το υπόλοιπο απόσταγμα της πρώτης και της δεύτερης γενιάς ABELON®, συνεχίζει τη παλαίωση του, περιμένοντας την επόμενη εμφιάλωση, στα επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια του οίκου Dargaud & Jaegle. Το ABELON® είναι ένα απόσταγμα μεγάλης αξίας και κόστους.
