Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παπούτσια με δέρμα από σταφύλια λανσάρει ολλανδική εταιρεία

Μια εταιρεία αθλητικών στο Άμστερνταμ έχει ανακοινώσει νέα «trainers» που είναι «φιλικά» για τους βίγκαν, και αποτελούνται από «δέρμα κρασιού».

Η ολλανδική εταιρεία υποδημάτων, Mercer Amsterdam, σχεδίασε τα αθλητικά σε συνεργασία με τη Vegea, μια ιταλική εταιρεία που παράγει δερμάτινο ύφασμα από τα υπολείμματα της παραγωγής κρασιού – ιδίως τα γίγαρτα σταφυλιών και τις φλούδες από τα στέμφυλα, στο Μιλάνο από το 2017.

Τα νέα «trainers» ονομάζονται W3RD Wine Pack και η τιμή τους αναμένεται να είναι περίπου στα 250 €, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν ως μέρος της συλλογής Mercer Amsterdam Spring / Summer 2021, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα αθλητικά παπούτσια αποτελούνται και από ανακυκλώσιμα υλκά, όπως φιαλίδια PET και η σόλα είναι φτιαγμένη από φύκια.

«Το δέρμα του κρασιού είναι μαλακό, λείο, σταθερό, 100% βιώσιμο και μπορεί να ανακυκλωθεί. Μοιάζει σχεδόν με δέρμα και μπορεί επίσης να επεξεργαστεί επαρκώς», ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρεία. Επιπλέον, «Το δέρμα του κρασιού είναι 100% vegan, κανένα ζώο δεν βλάπτεται και κανένα ζωικό προϊόν δεν χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία παραγωγής».

Τα αθλητικά W3RD διατίθενται προς το παρόν σε μια σειρά τεσσάρων χρωμάτων.

«Αυτή είναι η πρωτή σειρά παπουτσιών, με αυτό το υλικό προς το παρόν, αλλά σχεδιάζουμε να το επεκτείνουμε», δήλωσε ο ιδρυτής Pim Mercer στο Decanter.com.

Μιλώντας στο Decanter.com το 2017, ο ιδρυτής της Vegea απέδειξε τις δυνατότητες που μπορούν να δώσουν τα υποπροϊόντα της οινοπιίας στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι «από τα 26 δισεκατομμύρια λίτρα κρασιού που παράγεται ετησίως, περίπου 7 δισεκατομμύρια κιλά στέμφυλων, μπορούν ενδεχομένως να δώσουν τρία δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δέρμα κρασιού.»

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

Η ανθεκτικότητα του αμπελοοινικού τομέα και η υιοθεσία νέων τεχνολογιών είναι το βασικό θέμα της επερχόμενης 23ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...