Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πάθος στον αμπελώνα, η επιλογή του boutique Οινοποιείο Οίνοι Αδάμ

Οι αμπελώνες του boutique Οινοποιείου Οίνοι Αδάμ βρίσκονται στα ριζά του Χορτιάτη. Η φύτευση του αμπελώνα στα Αρχαία Καλίνδοια ξεκίνησε το 2002. Όλα άρχισαν από μία πετριά, μία αγάπη γι’ αυτό το προϊόν της μάνας γης. Γίναμε οινοπαραγωγοί από επιλογή και πάθος. Αναβιώσαμε στο χωριό μας τον αρχαίο αμπελώνα του.

Προσανατολισμένοι σε χαμηλές αποδόσεις, στοχεύουμε πάντα στην υψηλή ποιότητα. Όταν ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει κάποιες χρονιές, δεν οινοποιήσαμε (2008 & 2014). Συνεχής είναι η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας με μόνο δικά μας βιολογικής καλλιέργειας σταφύλια σε χαμηλές αποδόσεις ανά στρέμμα με ελάχιστη πίεση στα σταφύλια, εμφιάλωση μόνο όταν είναι έτοιμο το κρασί, άριστο ποιοτικά φελλό που βοηθά στη μακρόχρονη παλαίωση των κόκκινων κρασιών. Όλα αυτά ανταμείβονται και από τη γη και από τους οινόφιλους που ξέρουν ότι έχουν πάντα value for money προϊόν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος Τhe TOP 50 by WineTrails του 2025

 

Μαζί με την ωρίμανση του κρασιού στα βαρέλια ή στις φιάλες ωριμάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Όταν κάνεις καλό κρασί, νιώθεις ότι είσαι ευλογημένος από τους θεούς, ότι αυτό είναι το αποτύπωμά σου στη Γη, η ενέργεια που δίνεις και παίρνεις.

Υψόμετρο από τη θάλασσα στα 250 μ. και ΒΑ κατεύθυνση του αμπελώνα. Η συνεχής φροντίδα στα ιδιόκτητα αμπελοτόπια δίνει αρωματικά και στιβαρά κρασιά που χαρακτηρίζουν το terroir της περιοχής. Βιολογικά ραντίσματα, τρύγος με το χέρι, δεύτερη διαλογή των σταφυλιών ανά τσαμπί.

Οι κύριες ετικέτες του Κτήματος αντιπροσωπεύονται από τις ποικιλίες Refosco, Merlot, Cabernet Sauvignon, την κλασική βορειοελλαδίτικη Μαλαγουζιά και Chardonnay. Σχεδόν όλες μας οι ετικέτες είναι μονοποικιλιακές γιατί εκεί μπορούμε να δούμε την ποικιλία καθαρή και να συγκρίνουμε χρονιές.

Το Κτήμα θα είναι επισκέψιμο από τον Μάιο 2025.

Όταν κάνεις καλό κρασί, νιώθεις ότι είσαι ευλογημένος από τους θεούς, ότι αυτό είναι το αποτύπωμά σου στη Γη, η ενέργεια που δίνεις και παίρνεις

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, οι οινοποιοί στη Γαλλία εξερευνούν νέες μεθόδους για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ημερομηνίας συγκομιδής των σταφυλιών, με στόχο την παραγωγή οίνων...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS”, διοργανώνουν Ημερίδα στις 20 Ιουνίου 2025 και ώρα...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πιο όψιμη κατά περίπου 3-4 ημέρες αναμένεται η φετινή χρονιά σε σχέση με το 2024 στους αμπελώνες της Κρήτης σύμφωνα με νέο δελτίο γεωργικών...