Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Piccini έβαλε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και η ανάπτυξη δεν άργησε

Ο Ιταλός παραγωγός Piccini 1882 σημείωσε αύξηση τζίρου 40% για το 2021 και αποκάλυψε ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι μια επιχείρηση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο όμιλος, ο οποίος αποδίδει την ανάπτυξή του στο γεγονός ότι έχει θέσει τους ανθρώπους στο επίκεντρο των μακροπρόθεσμων σχεδίων του, έχει αναγνωρίσει ότι η κοινωνική ευθύνη, η επαφή με τον καταναλωτή και η διαφοροποίηση των καναλιών πωλήσεων βρίσκονται πίσω από την επιτυχία του.

Παρά την πανδημία, ο οινοπαραγωγός είπε ότι το 2021 έχει δείξει σημαντικά σημάδια ανάπτυξης και τα δύο, τονίζοντας ότι έχει γιορτάσει κύκλο εργασιών περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος είδε επίσης τον κύκλο εργασιών για το κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου του να αυξάνεται κατά 50% και επεσήμανε ότι τα σπουδαία του αποτελέσματα οφείλονται στην ενάρετη στρατηγική του ιδιοκτήτη του Mario Piccini, ο οποίος επέλεξε να επενδύσει σε δύο πτυχές ειδικότερα την ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης και τη διαφοροποίηση των καναλιών πωλήσεων, βάζοντας πάντα τους ανθρώπους και την εταιρική ευημερία στο επίκεντρο της επιχείρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piccini 1882, Mario Piccini, δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που δημιουργεί ο Covid με ενέργεια και αποφασιστικότητα, έχοντας κατά νου ότι η διαφορά, ειδικά σε περιόδους κρίσης, γίνεται πάντα από τους ανθρώπους».

Ο Piccini πρόσθεσε: «Εξ ου και η επιλογή να διαφοροποιήσουμε περαιτέρω τα κανάλια μέσω των οποίων προσεγγίζουμε και παραμένουμε κοντά στον καταναλωτή. Καταφέραμε να αναδιοργανωθούμε λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς του ontrade και επιλέγοντας να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε μεγάλους λιανοπωλητές και, πάνω απ ‘όλα, στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μια ανάπτυξη που ενέπλεξε και το προσωπικό της εταιρείας μας, φτάνοντας τους 99 εξειδικευμένους εργαζόμενους εντός του ομίλου. Ακόμη και σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή, ήταν απαραίτητο να αποφασίσουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και τα αποτελέσματα το δείχνουν».

Το ζήτημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει χαρακτηριστεί από τον όμιλο ως «διορατικό» και ωστόσο έχει αποδώσει σημαντικά για τον Ιταλό οινοπαραγωγό, ο οποίος γιορτάζει την επιτυχία του κύκλου εργασιών, ενώ τοποθετεί το ανθρώπινο δυναμικό στο επίκεντρο και δείχνει τις προθέσεις του να συνεχίσει να αφιερώσει την επιχείρηση στη βελτίωση της ευημερίας του προσωπικού.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

REPORTS

Οι αμπελώνες του boutique Οινοποιείου Οίνοι Αδάμ βρίσκονται στα ριζά του Χορτιάτη. Η φύτευση του αμπελώνα στα Αρχαία Καλίνδοια ξεκίνησε το 2002. Όλα άρχισαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 7η χρονιά το Κτήμα Γεροβασιλείου κάνει το κρασί παιχνίδι και προσκαλεί το κοινό την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025, στις 19:00, για μια γευστική...

REPORTS

Η Οινοποιία Ψαρούλη, μια από τις πλέον καταξιωμένες οικογενειακές επιχειρήσεις στο τομέα της παραγωγής ποιοτικού οίνου στην Ελλάδα, ανακοινώνει με χαρά τη στρατηγική συνεργασία...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...