Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φιλανθρωπική δημοπρασία από τον οινοπαραγωγό Saouma προς τιμήν της Marie Curie

Η διαδικτυακή δημοπρασία τέχνης προς όφελος του ερευνητικού κέντρου και νοσοκομείων για τον καρκίνο του Ινστιτούτου Curie της Γαλλίας τιμά την 100η επέτειο του ιδρύματος.

Ο οινοπαραγωγός Mounir Saouma από την Βουργουνδία και τον Ροδανό, λάτρεις της τέχνης και μεγάλη θαυμάστρια της Marie Salomea Skłodowska Curie διοργανώνει μια διαδικτυακή φιλανθρωπική δημοπρασία προς τιμήν της 100ης επετείου του γαλλικού Ινστιτούτου Curie, του παγκοσμίου φήμης ερευνητικού ιδρύματος για τον καρκίνο που ιδρύθηκε από την Marie Curie το 1920. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο για κάποιον να βρει προς πώληση κάποιο από τα κλασικά Grands Crus της Βουργουνδίας ή Châteauneuf-du-Papes που να φτιάχνει ο Saouma με τη σύζυγό του, Rotem. Αντίθετα, θα βρει μια συλλογή έργων τέχνης εμπνευσμένη από την θρυλική Γαλλίδα φυσικό και χημικό, γεννημένη στην Πολωνία, που πρωτοστάτησε στην επιστήμη της ακτινολογίας.

« Η κυρία που έδρασε καταλυτικά στο κομμάτι της ακτινολογίας, ενώ ταυτόχρονα ήταν μεγάλη πρωτοπόρος στον πόλεμο κατά του καρκίνου. Αποτέλεσε την επιτομή της ιδέας ότι η ενέργεια και η σκληρή δουλειά οδηγούν σε νέες κορυφές γνώσης προς όφελος όλης της ανθρωπότητας», ανέφερε μια δήλωση ο Saouma. «Με αυτό το έργο για την υποστήριξη του Ινστιτούτου Curie, ο κόσμος λέει «Merci to Marie Curie».

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για τα 16 έργα τέχνης από 14 καλλιτέχνες που εκπροσωπούν 12 χώρες, με το 100% των εσόδων της δημοπρασίας να ωφελούν από το Ινστιτούτο Curie, το οποίο σήμερα διαθέτει προσωπικό με περισσότερους από 3.700 ερευνητές και γιατρούς που θεραπεύουν ασθενείς σε ένα σχολείο, ένα ερευνητικό κέντρο και δύο νοσοκομεία. Όλα τα έργα τέχνης εκτίθενται επί του παρόντος στην ιδιοκτησία Saouma’s Burgundy και οι αρχικές προσφορές κυμαίνονται από 4.000 € έως 20.000 €. επισκεφθείτε το art-for-curie.com για να δείτε όλα τα έργα προς πώληση.

«Βλέποντας αυτόν τον πλούτο χρωμάτων και μορφών από όλο τον κόσμο να εκτίθεται στο οινοποιείο μου στο Beaune, μπαίνω στον πειρασμό να αγοράσω το καθένα από αυτά!» ανέφερε μάλιστα ο Saouma. «Γνωρίζοντας τι θα κάνει το Ινστιτούτο Curie με τα κεφάλαια, δεν μπορούμε παρά να είμαστε γενναιόδωροι και να υποβάλουμε υψηλή προσφορά».

 

Πηγή: winespectator.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ξεχωριστές εµπειρίες οινικού τουρισµού, µε φόντο τη µαγευτική θέα των αµπελιών, στις πλαγιές του όρους Βέρµιο, µπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στις νέες επισκέψιµες...

REPORTS

Διαφορές στο νόημα και την απόδοση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2020/1151 στo νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο εντοπίζουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη» και «επικίνδυνη» την...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την περίοδο δεύτερης νιότης του διανύει το οινοποιείο Μαρκατσέλη, καθώς η νεότερη γενιά οινοποιών της οικογενειακής επιχείρησης κλήθηκε πρόσφατα να αναβιώσει τη δραστηριότητά του.

REPORTS

Η Agrovision µε έδρα την Ιερισσό Χαλκιδικής ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2011 µε τριπλή δραστηριότητα, έχοντας υπό τη σκέπη της οινοποιείο, ελαιοτριβείο και...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.